Het drievoudig verbond

De twee machtigste families van Engeland staan lijnrecht tegenover elkaar
1454: koning Henry VI leeft in ballingschap op kasteel Windsor en hij is al meer dan een jaar geveld door ziekte. Richard, de hertog van York, maakt misbruik van de situatie en probeert zijn invloed in het koninkrijk te vergroten. Met de graven van Salisbury en Warwick vormt hij een formidabele drie-eenheid. Samen strijden ze tegen eenieder die het waagt op te komen voor koning Henry en zijn vrouw, koningin Marguerite van Anjou.
Als de koning echter onverwacht beter wordt en zijn troon opeist, barst er een machtsstrijd los. Deze strijd, tussen de huizen Lancaster en York, leidt onvermijdelijk tot een oorlog die Engeland zal verscheuren...

Titel: Het drievoudig verbond #2 De rozenoorlogen
Auteur: Conn Iggulden
Aantal bladzijdes: 462
Speelt zich af in: Engeland
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Samenvatting

Koning Henry is al meer dan een jaar ziek. Hij ligt in een coma. Totdat hij plotseling wakker wordt. Meteen onderneemt hij actie tegen een hertog en twee graven die zijn troon willen afpakken. Wie overleeft de machtsstrijd en krijgt de troon?

Mijn mening

Als je fan bent van historisch romans dan mag de serie De rozenoorlogen niet ontbreken! En om eerlijk te zijn moet je ook redelijk wat tijd hebben zodat je hem in een keer kan lezen De rozenoorlogen laat je niet meer los.

Het verhaal gaat verder waar Stormvogel eindigde. Koning Henry is ziek. Hij is in een coma geraakt en zijn vrouw Marguerite zorgt voor haar zoon. De hertog van York probeert de troon over te nemen. Dan ontwaakt koning Henry uit zijn coma. Op dat moment begint het hele verhaal pas.

Dat het Het drievoudig verbond vanuit drie verschillende perspectieven geschreven is vind ik heerlijk! Je leest niet alleen vanuit Henry en Marguerite. Maar ook vanuit de hertog van York zijn perspectief. Je wordt helemaal mee in de strijd getrokken. 

Tranen sprongen bijna in mijn ogen toen ik de laatste bladzijde omsloeg. Het is voorbij dacht ik. Totdat ik op Goodreads verder ging kijken. Ja er komt een derde deel. Ik was, en ben nog steeds, zo blij hiermee! Hij wordt begin oktober in het Engels verwacht, dat betekent een ding dat wij nog langer moeten wachten op de vertaling.

Ik geef Het drievoudig verbond 5/5

CONVERSATION

1 reacties: