Reading challenge

Het begin van januari stond helemaal in teken van hoeveel boeken ga ik dit jaar lezen? Dit geldt natuurlijk niet alleen voor mij, aangezien ik het bij veel andere bloggers ook heb zien langskomen. Voor mij lijkt het wel een soort machtsstrijd om wie er de meeste boeken in een jaar kan lezen.
 Vooral als je kijkt naar mijn reading challenge. Ik loop inmiddels al bijna twintig (!) boeken voor op mijn challenge. Ik heb menig mede blogger op Goodreads, wat  betekent dat ik ook kan zien hoeveel zij lezen. Eén ding valt mij heel erg op. Vooral solo bloggers, als dat een normaal Nederlands woord is anders maak ik het gewoon, lezen heel veel. Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk.

Ik dacht dat ik de een van de enige was die zo snel leest maar dat valt ook wel weer mee. Slechts een paar, lees minder dan tien, mensen uit mijn Goodreads vriendenlijst hebben meer gelezen dan mij. Ik vind het enorm leuk om te kijken hoeveel mensen lezen.

Wat betreft mijn reading challenge als ik dit jaar voor 1 juli de honderd boeken haal verhoog ik hem. Naar honderdvijftig denk ik. Als ik voor 1 september de honderd haal verhoog ik hem naar honderdenvijfentwintig. Eerlijk toch. Ik had natuurlijk nooit verwacht dat ik nu al zo veel zou lezen.

Wat betreft het inhalen van mensen, ik wacht tot de zomervakantie komt en sla dan toe. Een boek per dag is toch wel mijn doel. Maar het moet natuurlijk wel leuk blijven. Lezen is vooral ter ontspanning en is geen wedstrijd. Zolang ik dat onthou weet ik dat ik goed zit.

Hoeveel boeken hebben jullie dit jaar al gelezen?

CONVERSATION

4 reacties:

  1. Ik loop inderdaad een groot stuk voor op mijn challenge! Ik heb al 45 boeken gelezen en aangezien mijn doel nu op 125 staat, loop ik 27 boeken voor op schema. Ik ga gewoon elke maand mijn challenge verhogen, ik hoop uiteindelijk rond de 200 boeken te hebben gelezen :) En inderdaad, lezen moet leuk blijven dus mocht ik minder lezen, hou ik het gewoon op de wat lage challenge, als ik er maar plezier in blijf hebben :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, 34 al?! Ik zit nog maar op 7. Ghèhè!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb al 57 boeken gelezen, aldus goodreads. Echt erg... Ik loop dan ook 31 boeken voor.

    BeantwoordenVerwijderen