Red Queen

The poverty stricken Reds are commoners, living under the rule of the Silvers, elite warriors with god-like powers.

To Mare Barrow, a 17-year-old Red girl from The Stilts, it looks like nothing will ever change.

Mare finds herself working in the Silver Palace, at the centre of those she hates the most. She quickly discovers that, despite her red blood, she possesses a deadly power of her own. One that threatens to destroy Silver control.

But power is a dangerous game. And in this world divided by blood, who will win? 


Titel: Red Queen #1 Red Queen
Auteur: Victoria Aveyard
Aantal bladzijdes: 383
Uitgeverij: Harper Teen

Samenvatting

In een wereld waarin de bevolking gescheiden is door de kleur van hun bloed, leeft Mar. Zij heeft rood bloed maar de krachten van een zilver. Met die krachten is ze sterker dan mening zilver. Maar kan ze haar krachten verborgen houden?

Mijn mening

Dit boek is zo enorm gehypt dat ik zo nieuwsgierig was toen hij uit kwam dat ik hem meteen ben gaan lezen. En OHMYGOD wat is dit boek geweldig. Ik zal eerst beginnen om de wereld uit te leggen aan de hand van het filmpje van Epic Reads. Staat onderaan de recensie voor de liefhebbers.

Dit boek was retespannend. Ik kon het gewoon niet wegleggen. Ik zal vast zeggen dat hij zeker weten het wachten waard is. 

Onze hoofdpersoon Mar, die dus krachten van een zilver heeft maar een rood is, maakt haar een geweldig hoofdpersoon. Ik ben vanaf het begin heel erg van haar gaan houden. Ik geloof dat ik nog nooit zo snel een band opgebouwd heb met een hoofdpersoon.

Helaas verschijnt deel twee in de Red Queen serie volgend jaar pas dus tot dan moet ik het alleen met dit boek doen.

Ik geef Red Queen 5/5CONVERSATION

2 reacties: