Vraag het de blogger #3

Wat heb jij altijd al willen weten van bloggers? Ik heb bloggers drie simpele vragen en twee stellingen voor gelegd. Wat heb jij altijd al willen weten van de bloggers. Deze keer heb ik  Renée van Three Cups of Fantasy de volgende stellingen voorgelegd. Ik heb ze zelf ook beantwoord. Benieuwd hoe wij verschillen of juist op een lijn zitten?


Welke genres lees je allemaal?
Renée: Ik lees vooral misdaad, fantasy en YA. Ik hou heel erg van dystopische verhalen, wat nu sowieso wel erg populair zijn. Ik heb vooral misdaadboeken thuis, maar de laatste tijd lees ik meer fantasy en YA. Er komen daar de laatste tijd zo'n leuke boeken voor.
Jaike: Ik lees voornamelijk YA boeken op het moment. Binnen het grote overweldigende genre lees ik eigenlijk wel alles. Buiten het YA genre lees ik ook eigenlijk bijna alles.


Welke is je favoriet?
Renée: Oeh deze is lastig! Ik denk dat dat toch fantasy is. Ik hou wel van het onnatuurlijke en vaak zijn de werelden of regels die gemaakt zijn best indrukwekkend, waardoor ik helemaal in het verhaal kom alleen al daardoor.
Jaike: YA sowieso! Maar binnen het YA genre zijn de fantasy boeken toch wel mijn favoriet.


Favoriet boek uit dat genre?
Renée: Stad van Hemelse Vlammen van Cassandra Clare. Ik vond het echt een goed boek en ik kan de wereld niet loslaten. Dus die keuze was op zich wel makkelijk. Ik hou ook heel erg van bijvoorbeeld The Vampire Diaries boeken, maar die vind ik schrijf technisch niet altijd even goed, wat ik bij Stad van Hemelse Vlammen wel vind.
Jaike: Dit is net vragen aan een moeder welk kind zij het leukste vindt. Onmogelijk maar Harry Potter en Divergent staan wel heel hoog!

Ik lees een boek altijd uit.
Renée: Uhm, uiteindelijk wel ja. Ik kan me niet herinneren dat ik een boek ooit niet uit heb gelezen. Ik begin soms wel aan boeken en leg ze dan een tijdje weg als ze me niet trekken of als ik geen tijd heb, maar uiteindelijk lees ik ze wel nog allemaal. Al moet ik zeggen dat dat niet altijd met plezier is, sommige boeken zijn gewoon niet voor mij besteed, maar ik moet en zal dan ook weten hoe het eindigt of wat er nog gaat gebeuren in het verhaal. Hoe erg ik het boek dus ook haat, ik zal het altijd uitlezen.
Jaike: Nee eigenlijk niet. Onlangs was dit met De Dromendieven (Maggie Stiefvater) ook gebeurd. Ik voelde een leesdip opkomen wanneer ik in dit boek las. Om dit te voorkomen heb ik uiteindelijk het boek toch weg gelegd. Dat gevoel had ik ook bij De Ravenjongens deel 1 in dezelfde serie maar ben door mijn nieuwsgierigheid toch door gaan lezen. Maar vaak gebeurt het niet gelukkig.

Ik laat mij beïnvloeden door recensies.
Renée: Nee, dat niet. Nu moet ik wel zeggen dat ik eerst nooit op Goodreads keek of recensies las van een boek wat ik nog wilde kopen, bang voor spoilers of dat het afgekraakt zou worden en dat door mijn hoofd zou blijven spoken tijdens het lezen van het boek. Stiekem ben ik daar nog steeds wel een beetje bang voor, ik hou van de recensies lezen, maar ik probeer me er niet door te laten beïnvloeden. Vaak merk ik ook dat ik heel enthousiast, of juist niet, kan zijn over boeken waar wat anderen niks vinden, of juist de hemel in prijzen. Als het boek me aanspreekt, lees ik het gewoon. Mocht het dan toch tegenvallen, dan zoek ik vaak wel weer recensies op om te kijken of ik niet de enige was.
Al betrap ik mezelf er wel op dat ik de laatste tijd als ik een boek zie toch even op Goodreads kijk, om te kijken wat mijn vrienden ervan vonden. Meestal lees ik het boek daarna alsnog, maar het lijkt er wel op dat ik me steeds meer erdoor laat beïnvloeden
Jaike: Dit is nou iets wat ik probeer te voorkomen. Als ik een nieuw boek koop sluit ik me af van recensies waar dan ook zodat ik zelf als een leeg blad erin kan gaan. Ik wil me juist niet laten beïnvloeden door wat andere mensen over een bepaald boek denken. Als ik een boek uit heb ga ik juist wel kijken naar wat vonden andere ervan? En hoe dat overeenkomt met mijn mening. 

Laten jij je wel beïnvloeden door recensies? Of ben je net als ons om dat niet te doen? 

CONVERSATION

5 reacties:

 1. Ik merk dat ik me wel vaak laat beïnvloeden door recensies. Als een boek alleen maar slechte recensies krijgt, ben ik niet zo geneigd het te lezen. Al hou ik ook niet van supergehypete boeken. Ik weet dat die niet per se slecht zijn, maar ik vind het leuk om zelf een leuk boek te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi, bloggers die recensies schrijven om mensen te motiveren om bepaalde boeken te lezen en dan zelf niet luisteren naar recensies :P Ik laat me meestal wel leiden door recensies, als medebloggers een boek heel goed vinden wil ik hem eigenlijk ook wel lezen, puur om te weten wat ik er van zou vinden :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat laatste heb ik ook wel! Maar wanneer ik een boek wil lezen, laat ik recensies niet beïnvloeden of ik het ook daadwerkelijk ga lezen. Meer zo eigenlijk haha

   Verwijderen
 3. Ik moet eerlijk zeggen dat ik recensies vaak niet vooraf lees, maar juist nadat ik een boek heb gelezen om te zien hoe meningen verschillen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ontdek vooral nieuwe boeken door recensies. Wanneer ik sowieso van plan ben om een boek te lezen, wacht ik liever met het lezen van recensies tot ik het boek ook effectief gelezen heb. Zo hoef ik geen schrik te hebben voor spoilers en kan ik zonder vooroordelen beginnen lezen. Nadien vind ik het echter heel erg leuk om te ontdekken of anderen het even leuk vonden als ik.

  BeantwoordenVerwijderen