De gouden lelie

Sydney is een alchemist. Al honderden jaren lang beschermen de alchemisten de grenzen tussen de mensen en de vampieren. Maar door haar band met de vampieren Jill, Eddie en Adrian begint Sydney te twijfelen aan haar geloof in de alchemisten en haar familie. Haar loyaliteit wordt op de proef gesteld als een schokkend geheim de wereld van de vampieren uiteen lijkt te scheuren. Moet zij trouw blijven aan de principes en regels waar zij mee is opgegroeid of moet zij haar instinct vertrouwen? 
Titel: De gouden lelie #2 Bloodlines
Auteur: Richelle Mead
Aantal bladzijdes: 443
Speelt zich af in: Palm Springs (VS)
Uitgeverij: Moon

Samenvatting

Sydney heeft de taak gekregen om voor Jill te zorgen. Er zijn mensen in de wereld die Jill, en de andere Moroi willen vermoorden. Sydney moet Jill en haar vrienden beschermen. 

Mijn mening

Ik vind De gouden lelie zo veel keer beter dan Bloedverwanten. Ik had van de Bloodlines series zo veel meer actie verwacht. Tegen het einde kwam eindelijk waar ik op hoopte. Actie, en Adrian die ging vechten.

In Bloedverwanten heb je al kunnen zien dat Sydney zich aangetrokken voelt tot Adrian. In Vampire Academy vond ik hem al geweldig, toen hij terug kwam was ik super blij. En dit is waarom. Omdat Adrian Rose leuk vond, maar zij hem niet, vond ik het zielig voor hem dat hij niemand had. Maar toen kwam Sydney in beeld en pats boem love is in the air. 

In Bloedverwanten heb ik een heel klein beetje iets mee gekregen over vampieren jagers. Het zijn gewoon mensen die op vampieren jagen. Tegelijkertijd probeert Sydney uit te gaan met Braydon, een jongen die ze kent. Ik heb het gevoel dat Adrian een klein beetje jaloers werd.

De humor die Richelle Mead in De gouden lelie gebruikt is geweldig. Ik wil een voorbeeld geven maar het is soort van een spoiler. Ik heb zo hard gelachen. Ook de hele situatie rond Adrian's vader vond ik wel leuk om te lezen.

Net als alle andere boeken van Richelle Mead vloog ik door De gouden lelie heen. Ik vind tot nu toe de Vampire Academy een leukere serie dan Bloodlines. Maar ik ben tenslotte nog niet eens klaar met Bloodlines. We will see!

Ik geef De gouden lelie 5/5

CONVERSATION

1 reacties: