To all the boys I've loved before

To All the Boys I’ve Loved Before is the story of Lara Jean, who has never openly admitted her crushes, but instead wrote each boy a letter about how she felt, sealed it, and hid it in a box under her bed. But one day Lara Jean discovers that somehow her secret box of letters has been mailed, causing all her crushes from her past to confront her about the letters: her first kiss, the boy from summer camp, even her sister's ex-boyfriend, Josh. As she learns to deal with her past loves face to face, Lara Jean discovers that something good may come out of these letters after all. 
Titel: To all the boys I've loved before #1 To all the boys I've loved before
Auteur: Jenny Han
Aantal bladzijdes: 355
Uitgeverij: Simon & Schuster


Samenvatting

Lara Jean heeft een doos waarin vijf liefdesbrieven zitten. Ze zijn geschreven aan jongens op wie zij verliefd geweest is. Wanneer ze op school met de brieven geconfronteerd wordt, weet ze een ding. De liefdesbrieven zijn verzonden.

Mijn mening

Voor het lezen dacht ik, oh dit wordt een cliché. Een meisje die per ongeluk haar oude liefdesbrieven verzendt. Dat is een kant van het boek. Maar de andere kant die serieus honderd keer beter is, is er ook nog.

Nadat de liefdesbrieven van Lara Jean verzonden waren, ontmoet ze haar oude liefde Peter weer. Alles begint met een schijnrelatie om Josh, haar zus' vriend, voor de gek te houden. Hoe onschuldig het ook begon, langzaam wordt het een echte relatie met echte gevoelens. Dit is gewoon weg het leukste aan het boek. Hoe Lara's oude liefdesbrief voor een relatie gezorgd heeft. 

En dan heb je Josh nog. Hij is de vriend van Lara's zus Margot. Voordat Margot naar Schotland vertrok maakte zij het uit met Josh. Maar toen Josh een liefdesbrief van Lara krijg probeerde hij haar te krijgen. Ook al had zij op dat moment een relatie met Peter. Zoals ik verwachtte gaat dit niet goed. En voor dat het wist lag niet alleen mijn hart in duizend stukjes maar ook die van Lara.

Het is niet een zielig boek vind ik. Maar toch heb ik de nodige tranen gelaten. Vooral na die laatste bladzijde, het tweede boek is nog niet uit. Ik kan maar geen genoeg krijgen van Lara en Peter. Over een maand verschijnt P.S. I Still Love You en ik kan er niet op wachten!

Ik geef To all the boys I've loved before 4/5

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten