Waar het licht is

Een meisje leert weer van het leven te houden door een jongen die van plan is te sterven.

Theodore Finch is gefascineerd door de dood en wil een einde aan zijn leven maken, maar elke keer gebeurt er iets waardoor hij het toch niet doet.

Violet Merkey telt de dagen af tot haar diploma-uitreiking, zodat ze het bekrompen stadje waar ze opgroeit voorgoed achter zich kan laten en niet langer geconfronteerd hoeft te worden met de pijnlijke herinneringen aan haar gestorven zus.

Wanneer Finch en Violet elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school ontmoeten, is het niet helemaal duidelijk wie wie redt. Maar vanaf dat moment groeit er iets van vriendschap tussen hen. Langzaam maar zeker geven ze hun geheimen aan elkaar prijs: Violet ontdekt dat Finch niet de enge freak is waar iedereen hem voor houdt en Finch leert Violet weer van het leven te houden. Violet bewaart Finch’ geheim angstvallig, maar kent zij wel al zijn geheimen?

Titel: Waar het licht is
Auteur: Jennifer Niven
Aantal bladzijdes: 320
Speelt zich af in: Indiana (VS)
Uitgeverij: Moon

Samenvatting

Finch en Violet zijn geheel het tegenovergestelde van elkaar. Violet wilt weg uit Indiana terwijl Finch dood wil. Samen gaan ze proberen om nog het beste van hun tijd samen te maken. Er ontstaat iets heel erg speciaals, een vriendschap.

Mijn mening

Dit boek is bijna niet met woorden te omschrijven. Zo mooi vind ik hem. Ik had niet verwacht dat ik er zo gek op zou zijn. Het begon zo'n anderhalve week geleden in de boekhandel. Ik had veel goeds gehoord dus ik dacht wat heb ik te verliezen. En toen ik er van de week in begon snapte ik ook waarom hij zoveel lovende recensies krijgt.

Het verhaal begint met Finch en Violet samen op de klokkentoren van de school. Beide willen ze een ding, het einde aan hun leven maken. Ik had niet verwacht dat het boek al gelijk zo heftig zou beginnen. In het begin willen ze niet zo veel met elkaar te maken hebben. Maar al gauw komen ze erachter dat de ander niet is wie ze denken dat hij / zij is. Ik vind het zo mooi. Hoe in twee tegenovergestelde van elkaar een vriendschap kan groeien.

Al snel kom je erachter dat ze totaal verschillend zijn. Violet wil zo snel mogelijk haar school afmaken terwijl Finch niet naar school gaat als hij er geen zin in heeft. Hoe verder je in het verhaal komt, des te meer ga je van ze houden. Totdat alles verwoest wordt tegen het einde. Pak vast wat tissues want die ga je nodig hebben. 

Waar het licht is verschijnt deze week. Dus nog even geduld. En als je nog niet overtuigd bent, ga andere recensies lezen. Dit boek is zo onwijs gaaf!

Ik geef Waar Het Licht Is 5/5 

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten