Een storm van zwaarden deel 2

Onverminderd geselen kleine en grote veldslagen het continent Westeros. Verbonden worden even snel verbroken als ze worden gesloten, verraad woekert als een besmettelijke ziekte.
Huis Lannister heeft zijn greep op de IJzeren Troon verstevigd, maar het zwarte schaap van de familie, Tyrion Lannister, verzet zich in stilte tegen de machinaties van zijn in intriges bedreven zuster, die zowel zijn vader als zijn verwende neef manipuleert.
Robb Stark heeft andere problemen. Hij is gedwongen zijn jonge koninkrijk te verdedigen tegen de plunderingen van de Grauwvreugdclan, die het Noorden wil opeisen. En ook Jon Sneeuw staat voor een moeilijke keuze: vertrekken van de Muur of het hoofd bieden aan de strijdmacht die aan de andere kant optrekt? Een continent verderop nemen de krachten van Daenerys Stormgeboren en haar draken met de dag toe.

Wie zal overwinnen? Wie zal verliezen?


Titel: Een storm van zwaarden deel 2 #3 Een lied van ijs en vuur
Auteur: George R.R. Martin
Aantal bladzijdes: 604
Speelt zich af in: Westeros
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Mijn mening

Ik heb dus officieel de eerste drie boeken van Een lied van ijs en vuur uit. Ik moet zeggen dat het nu al een van mijn favoriete series is. En het is nog lang niet klaar. Tenminste als er niks ergs met George R. R. Martin gebeurt.

Ik ben letterlijk mind blown bij dit boek. Het is sowieso mijn favoriete boeken in de serie. Er gebeurt zo veel. Laat ik zeggen dat dat best wel wat weg heeft van de serie. Ik weet wat ik daar van moet vinden. Natuurlijk moet de serie op het boek lijken maar niet alles en dat was het ook niet.

Dat einde. Is dit nou serieus hoe kan iemand hier mee leven? Ik lag dus in bed nog even te lezen voordat ik ging slapen. En die laatste bladzijdes serieus is dit serieus? Ik wou mijn e-reader mijn bed uit gooien maar bedacht me op tijd om dat niet te doen. 

Maar eindelijk wordt Sansa minder nutteloos. Vooral na het een en het ander wat er in huize Lannister gebeurt is. EINDELIJK is mijn gedachte. Ik kan niet wachten om meer over haar te lezen, eindelijk wordt Sansa interessant. Dat is het enige wat anders is met de personages tegenover deel 1.

Ik geef Een storm van zwaarden deel 2 5/5

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten