Bloedverwanten

Sydney is een Alchemist. Haar soort weet alles van de vampierwereld en gaat tot het uiterste om de mensheid te beschermen tegen deze verdorven levensvorm. Maar nadat Sydney een verdacht Dhampiermeisje heeft helpen ontsnappen, twijfelen de Alchemisten aan haar loyaliteit. In hun ogen heeft Sydney geheuld met de vijand: erger kan bijna niet. Wanneer zich een nieuwe opdracht aandient, wil Sydney koste wat kost voorkomen dat haar zusje Zoë verwikkeld raakt in de harde, onpersoonlijke wereld van de Alchemisten. Ze staat erop dat zíj en niet Zoë op pad wordt gestuurd.
Sydney worstelt met de sympathie die ze voelt voor de vampiers waarmee ze omgaat. Als ze ontdekt dat ze de persoonlijke lijfwacht wordt van de Moroi Jill Dragomir springt ze dus geen gat in de lucht. Jill loopt gevaar en is door het hof weggezonden naar Palm Springs, een plek zo zonnig dat vampiers zich er doorgaans verre van houden. Sydneys taak, Jill beschermen, lijkt eenvoudig. Maar intrige, afleiding en verboden liefde liggen op de loer. Nu ze ondergedoken zitten begint het drama pas echt.


Titel: Bloedverwanten #1 Bloodlines
Auteur: Richelle Mead 
Aantal bladzijdes: 445
Speelt zich af in: Palm Springs
Uitgeverij: Moon

Samenvatting

Sydney is een alchemist. Het is haar taak om de mensen tegen de geheimen van de vampieren te beschermen. Zij beschermt Jill Dragomir tegen alles wat haar probeert te doden. 

Mijn mening

Laat ik zeggen dat ik heel erg van Vampire Academy hou en dat ik enorm veel spijt heb dat ik niet eerder aan Bloedverwanten, voor mij Bloodlines, gelezen heb. Ik lees de Engelse boeken aangezien ik die allemaal al thuis heb liggen.

Ik had verwacht dat Bloedverwanten totaal anders zou zijn, dan dat het eigenlijk is. Dat komt meer ook doordat wat er in Vampire Academy gebeurt is met Sydney. Hoewel dit later afspeelt dan de Vampire Academy serie had ik toch al een bepaald beeld van Sydney.

Ook een van mijn favoriete personages uit Vampire Academy is terug! Adrian ik heb je zo gemist. Even wat opfrissen, Adrian en Rose hebben wat gehad toen Dimitri Strigoi was. En nu hij terug is en beschermt wordt door Sydney ben ik helemaal blij.

Ik had zo veel meer actie verwacht. Ik dacht juist dat alchemisten de Strigoi opruimde die vermoord werden door dhampiers. Maar dat was dus helemaal niet zo. Ik was teleurgesteld maar toch kon ik enorm genieten van Bloedverwanten. Op naar De gouden lelie zal ik maar zeggen!

Ik geef Bloedverwanten 4/5

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten