Finale

Deel 3 uit de spannende Legend-serie. June en Day hebben al veel moeten opofferen voor hun land en voor elkaar. Nu het vredesverdrag tussen de Republiek en de Koloniën zo goed als gesloten is, is de rust weergekeerd. Maar dan breekt er een epidemie uit en de oorlogsdreiging neemt toe. June moet uitkomst bieden. Om duizenden levens te redden moet ze de jongen van wie ze houdt vragen alles op te geven.Met bloedstollende actie en tergende spanning weet Marie Lu haar trilogie tot een verbluffend einde te brengen.


Titel: Finale #3 Legend
Auteur: Marie Lu
Aantal bladzijdes: 384
Speelt zich af in: De Republiek
Uitgeverij: Gottmer

Samenvatting

Tussen de Republiek en de Patriotten is nu een wapenstilstand. Day is bij de leider van de Patriotten terwijl June in Antarctica zit om bondgenoten te krijgen. Aangezien de Patriotten gesteund worden door Afrika. Maar wanneer de wapenstilstand verbroken wordt is er een strijd gaande om de Republiek.

Mijn mening

Laatste boek in de Legend trilogie. Er is helaas een einde gekomen aan het verhaal van Day en June. Dit boek staat voor zo'n geweldig einde. Ik heb met tranen in mijn ogen de laatste bladzijdes omgeslagen. 

Het begint allemaal met de wapenstilstand. Niet kort daarna wordt de Patriotten gesteund door Afrika. De Republiek moet ook bondgenoten krijgen dus ze gaan naar Antarctica. Terwijl Day bij de Patriotten zit, doodziek en al, is June in Antarctica. Dit was, op de epiloog na, mijn favoriete deel van het boek. 

Ik vind dit het leukste deel uit de serie dat ik gelezen heb. Legend was matig, Wonderkind werd beter en toen had je Finale. Mijn favoriete boek. Er gebeurt zo veel. Zowel tussen de Republiek en de Patriotten als tussen Day en June.

De laatste bladzijdes van het boek zijn hartverscheurend. Lu heeft een geweldige epiloog gemaakt die wat vragen over de toekomst van June beantwoord heeft. 

Ik geef Finale 5/5

CONVERSATION

1 reacties:

  1. Ik heb deze gisteren uitgelezen. Zo'n mooi eind van een super serie! :)

    BeantwoordenVerwijderen