Vlam

Roxane Tron is de dochter van Dux Tron, een dictator die Chimeria met harde hand regeert. Terwijl Roxane onbezorgde en gelukkige jeugdjaren op het eiland beleeft, gaat het gewone volk gebukt onder het regime van haar vader. 
Christian Duse is een doodgewone jongen, die samen met zijn zussen Una en Marina en broer Rafaël een bandje vormt. Christian wil zich het liefst afzijdig houden van de politiek en ongestoord muziek maken. Daar komt een eind aan als Roxane zijn pad kruist en verliefd op hem wordt. Ze introduceert de Duses in het 
dictatorsgezin, en haar moeder ziet meteen haar kans schoon. Het regime begint barsten te vertonen en de vier muzikale jongeren kunnen het imago van het regime oppoetsen. Maar Marina en Rafaël zijn niet van zins het hoofd te buigen en zoeken via hun muziek de grenzen van de dictatuur op...Titel: Vlam #1 Vonk
Auteur: Floortje Zwigtman
Aantal bladzijdes: 492
Speelt zich af in: Chimeria
Uitgeverij: Moon 

Samenvatting

Roxane is de dochter van de dictator van Chimeria. Zij leidt een onbezorgd leven, hoeft nergens aan te denken. Alles wordt voor haar geregeld. En dan ontmoet ze Christian. Een muzikant die niks met de politiek heeft. 

Mijn mening

Wat kan Floortje Zwigtman mooi schrijven zeg! Ik ben er echt van onder de indruk. Ik had niet verwacht dat ik daarvan zo onder de indruk zou zijn. Het is tenslotte een auteur van eigen bodem, niks negatiefs tegen onze eigen auteurs maar ik heb daar standaard al een lagere verwachting van. 

Ik vind de wisselende perspectieven tegenvallen. Het was mij soms helemaal niet duidelijk vanuit wiens perspectief ik nou las. Ik vind het behoorlijk verwarrend. In het begin dacht ik dat het vanuit een perspectief geschreven was maar toen er nieuwe mensen bij kwamen dacht ik dit kan niet, wie is dit nou weer?

De eerste 200 bladzijdes waren voor mij ronduit vaag. Ook door de wisselende perspectieven. Maar uiteindelijk is het boek het wel waard. Ik kan niet wachten tot het tweede deel uit komt. Die wil ik ook zeker gaan lezen!

Ik geef Vlam 4/5

CONVERSATION

1 reacties:

  1. Ik had zelf niet zo veel moeite met de grote hoeveelheid personages, maar ik kan het me wel voorstellen. Verder had ik ook dat ik na bladzijde tweehonderd het boek helemaal niet meer weg kon leggen.

    BeantwoordenVerwijderen