Will Grayson Will Grayson

Will Grayson: een onzekere, charmante en slimme jongen. Will Grayson: melancholiek en kunstzinnig. Twee totaal verschillende jongens met dezelfde naam. Ze weten niet van elkaars bestaan. Totdat ze elkaar tegen het lijf lopen op een bizarre locatie in Chicago. Vanaf dat moment raken hun levens in een stroomversnelling.
Titel: Will Grayson Will Grayson
Auteur: John Green, David Levithan
Aantal bladzijdes: 278
Speelt zich af in: Chicago
Uitgeverij: Lemniscaat 


Samenvatting

Will Grayson ontmoet will grayson op een hele rare plaats in Chicago. Terwijl will grayson smoor verliefd is op Tiny helpt Will Grayson mee aan de musical van Tiny. Al snel worden Will Grayson en will grayson vrienden en zijn ze onafscheidelijk. 

Mijn mening

Om even duidelijk te maken het boek is geschreven vanuit twee perspectieven. Die van Will Grayson, alles is hier met hoofdletters geschreven. En dan heb je nog will grayson, alles zonder hoofdletters. In het begin is het raar en ik irriteerde me er enorm aan maar wanneer je de twee Will Grayson's leert kennen begin je van ze te houden.

Will Grayson is helemaal verliefd op Jane, dat merk je wel tijdens het lezen. Hij doet alles voor haar en ik vind ze super samen. Tijdens de musical van Tiny en daarvoor waren ze heel leuk bezig. Maar de andere will grayson is homo, en valt als een blok voor Tiny. Zoiets lees je niet vaak. Ik heb eigenlijk nog nooit een boek gelezen met een homo of lesbienne als hoofdpersoon en ik vind dat dit veel vaker voor mag komen. Diegene die op hetzelfde geslacht valt is niet anders dan de hetero vind ik. Dit maakt Will Grayson zo uniek. 

Na dit boek ga ik zeker meer van David Levithan lezen. Ik hoop wel dat die boeken met hoofdletters geschreven zijn. Ik ga er van uit van wel hoor! 

Ik geef Will Grayson Will Grayson 4/5

CONVERSATION

1 reacties:

  1. Ik vond dit boek een beetje tegenvallen zelf (kwam misschien door de vertaling), maar ik heb wel veel andere boeken van David Levithan gelezen die ik wel erg goed vond. En wees niet bang, hij schrijft zijn andere boeken gewoon met hoofdletters :P

    BeantwoordenVerwijderen