Shadowkiss

Lissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die onlosmakelijk verbonden is met de magie van de aarde. Ze moet te allen tijde beschermd worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die ongelooflijk wreed en gevaarlijk zijn.
Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa tegen de Strigoi. Die zijn namelijk vastbesloten om haar een van hen te maken.
Twee jaar nadat ze uit angst zijn weggelopen van de diep in de wouden verscholen Academie van St. Vladimir worden Rose en Lissa opgepakt en daarnaartoe teruggebracht.

Zowel binnen als buiten de ijzeren hekken van de academie blijven Rose en Lissa in de greep van de angst. Ze dienen de verleidingen van verboden liefdes het hoofd te bieden en altijd op hun hoede te zijn, want anders maken de Strigoi Lissa voor altijd een van hen...


Titel: Shadowkiss #3 Vampire Academy (Schaduwkus)
Auteur: Richelle Mead
Aantal bladzijdes: 443
Speelt zich af in: St. Vladimir
Uitgeverij: Razorbill (Moon)

Samenvatting

Als een opdracht op school worden alle hoeders in opleiding aan een Moroi gekoppeld. Rose verwacht dat ze aan Lissa gekoppeld wordt maar dat valt tegen. Ze wordt aan heel iemand anders gekoppeld. Rose is woedend. Tegen het einde van de opdracht wordt de school aangevallen door Strigoi. 

Mijn mening

Ik vind Shadowkiss tot nu toe het leukste boek in de hele serie. Alles wat er tussen Rose en Lissa gebeurt versterkt hun band alleen maar. En dan heb je Rose en Dimitri nog. Ohmygod als je tegen het einde van Shadowkiss komt stop over Dimitri en Rose en bedenk een eigen einde voor hun.

Ik heb Shadowkiss met zo veel plezier gelezen. Na Frostbite dacht ik dat de serie ongeveer op dat niveau bleef maar na Shadowkiss is het echt omhoog gegaan. Rose is zo geweldig in Shadowkiss.

Ik vind het wel jammer dat Shadowkiss tegen het midden erg langdradig wordt. We weten wel dat Rose boos is omdat ze niet bij Lissa kan en dat ze hopeloos verliefd is. En natuurlijk kennen we al die onverwachte aanvallen wel maar goed tegen het einde wordt hij weer heel spannend.

Tegen het einde van elk boek voel je het nu wel aankomen. De bekende cliffhanger. Deze vind ik tot nu toe het ergste, ik moet alleen het laatste boek in de serie nog lezen maar wat valt deze cliffhanger tegen. Ik ga niet spoilen maar waarom? Waarom zo? Ik wil gewoon meer.

Ik geef Shadowkiss 4/5

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten