Een lied voor Jackson

Een lied voor Jackson van Celia Bryce is het ontroerende verhaal over een tiener die erg ziek is en verliefd wordt. Terwijl deze puber vecht voor haar leven... ... word ze opeens smoorverliefd! Megan Brights hele leven staat op z'n kop als bij haar een hersentumor wordt ontdekt. Maar ze is niet zozeer bang om haar haar te verliezen als wel haar beste vrienden, als ze voor lange tijd in het ziekenhuis moet verblijven. Jackson is een andere tienerpatiënt die op dezelfde afdeling verblijft. Megan valt als een blok voor hem, maar ook hij is ernstig ziek. 

Een verhaal over een ontluikende liefde onder bijzondere omstandigheden, maar ook over de kracht van familiebanden door ziekte heen. Een lied voor Jackson van Celia Bryce is een indrukwekkende debuutroman.

Titel: Een lied voor Jackson
Auteur: Celia Bryce
Aantal bladzijdes: 206
Uitgeverij: Callenbach

Samenvatting

Megan wordt opgenomen in het ziekenhuis om haar kanker weg te halen met chemo. Gelijk ontmoet ze de lange Jackson, hij is altijd erg aanwezig. Al snel mag Megan weer naar huis en de volgende keer als ze weer in het ziekenhuis komt is Jackson er niet, ze mist hem enorm. De keer daarop is hij er wel weer maar het gaat niet goed met Jackson. Hij wordt geopereerd en mag weer naar huis en dat is de laatste keer dat Megan hem heeft gezien.

Mijn mening

Een lied voor Jackson heeft een heel zwaar onderwerp. Iets wat je regelmatig tegen komt maar niet iets waar ik zo snel een boek over zou schrijven. Wat Bryce heeft gedaan is enorm ontroerend. Ik zou het zelf niet kunnen. Ze zet de personage zo neer dat ze tot leven komen.  

Jackson is in Megans ogen in het begin een zeer irritante jongen, ik heb dit zelf ook ervaren hij kwam steeds ongevraagd binnen maar later toen Megan hem aardig begon te vinden had ik het gevoel dat hij een goede jongen is. En tegen het einde van het boek vond ik het erg jammer dat ik afscheid moest afnemen van dit boek.

Gevoelens... dat staat centraal in Een lied voor Jackson. Soms moest ik lachen terwijl ik een moment later met tranen in mijn ogen zit. Erg gevoelig ligt kanker wel bij mij dan. Er hoeft maar iets te gebeuren en ik zat al met tranen in mijn ogen.

Ik geef Een lied voor Jackson 5/5

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten