Four

Two years before Beatrice Prior made her choice, the sixteen-year-old son of Abnegation’s faction leader did the same. Tobias’s transfer to Dauntless is a chance to begin again. Here, he will not be called the name his parents gave him. Here, he will not let fear turn him into a cowering child.

Newly christened “Four,” he discovers during initiation that he will succeed in Dauntless. Initiation is only the beginning, though; Four must claim his place in the Dauntless hierarchy. His decisions will affect future initiates as well as uncover secrets that could threaten his own future—and the future of the entire faction system.

Two years later, Four is poised to take action, but the course is still unclear. The first new initiate who jumps into the net might change all that. With her, the way to righting their world might become clear. With her, it might become possible to be Tobias once again.
Titel: Four #0.1-0.4 Divergent
Auteur: Veronica Roth
Aantal bladzijdes: 285
Speelt zich af in: Chicago (VS)
Uitgeverij: HarperCollins Publishers

Samenvatting

Twee jaar voordat Tris haar overstap naar Dauntless maakt is het de beurt aan Tobias. Hij komt vanuit de zelfde factie als Tris. Hoe goed is Four eigenlijk in vechten? En wat moet zijn vader wel niet denken, zijn enige zoon stapt over naar Dauntless. Voor Four was het een goede keus, hij krijgt een goede baan aangeboden en hij hoeft niet meer bij zijn vader te zijn.

Mijn mening

Ik wist niet wat ik kon verwachten. Ik heb Divergent al meerdere keren gelezen, ik weet hoe Tris alles beleefd maar wat deed Four eigenlijk? Hoe beleefde hij alles? Ik had geen idee, in Divergent werd wel gezegd dat hij de leider van Dauntless kon worden dit zie ik weer terug in Four.

Het leuke is dat veel oudere personen van Divergent terug komen in Four. Zeke kende ik al van Divergent en blijkt dus ook vrienden te zijn met Four erg leuk! Door Four te lezen vind ik Four nog leuker dan dat ie al was. In Divergent viel ik en Tris natuurlijk als een blok voor hem en dat gebeurde nu weer.

Ik heb nu de hele Divergent serie bij elkaar. Ik heb lang getwijfeld of ik nou de Amerikaanse versie zou kopen of de Britse. Hoewel ik de Britse mooier vind heb ik de hele serie in de Amerikaanse cover. Het is dan wel lelijk als je er een Britse cover naast zet.

Het leuke van de Amerikaanse is dat er drie scene's uit Divergent in zitten die worden beleefd vanuit Four's POV. Stiekem vind ik dat het allerleukste deel van het boek. Ik vind het leuk hoe hij naar Tris kijkt en wat zij allemaal doet.

Ik geef Four 5/5

CONVERSATION

1 reacties: