Waanzin

Kort na elkaar verdwijnen er vier meisjes. Spoorloos. De politie denkt dat ze zijn weggelopen en besteedt weinig aandacht aan de vermissingen. De zeventienjarige Claire is met haar vader naar Rotterdam verhuisd. Ze haat de stad en mist haar oude vriendinnen vreselijk. Ze ligt behoorlijk met zichzelf (en de nieuwe vriendin van haar vader) overhoop. Dan opeens is haar leven in gevaar. Een geheimzinnige man heeft het op haar gemunt. Claire raakt al snel verstrikt in een psychologisch kat-en-muisspelletje. Weet ze uit handen van de man te blijven? En is er een verband tussen de vier verdwenen meisjes en het verhaal van Claire? Pas tijdens de bloedstollende ontknoping komt Claire achter alle antwoorden.
Titel: Waanzin
Auteur:  Mel Wallis de Vries
Aantal bladzijde:
219
Speelt zich af in:
Nederland

Uitgeverij: The house of books

Samenvatting:

Vier meisjes verdwijnen kort na elkaar, de politie doet er niks aan. Claire (17) verhuist naar Rotterdam, ze spreek nog redelijk vaak af met haar goede vriendin Zoë. Zoë komt een paar keer naar Rotterdam waar ze samen uitgaan en in het bed van vreemde jongens belanden. Dan wordt Claire gebeld door een mysterieus iemand Nick. Claire wordt verliefd op hem. Wanneer ze een keer alleen met Zoë is komt er iemand het appartement in. Claire raakt bewusteloos maar dan wie is het en meest belangrijk waarom is die persoon bij Zoë en Claire.

Mijn mening:

Ik vond dit echt een goede jeugdthriller. Je leest het verhaal vanuit Claire’s oogpunt, en dan tussendoor komen de verdwijningen van de meisjes erbij wat het verhaal heel spannend maakt. Ik dacht daardoor erover hoe het zou zijn als opeens iemand je ontvoerd. Het einde was heel spannend, ik wilde echt weten waar de meisjes waren en hoe het met ze ging. Ik zou het einde niet verklappen maar dit is echt een leuk boek.

Ik geef Waanzin 4/5


CONVERSATION

4 reacties:

 1. Deze heb ik een tijdje terug ook gelezen, een heerlijk boek! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke blog heb je, toch zal ik je verhalen wat meer uitbreiden als ik jou was!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha ik las die een keer in bed een heb nooit meer een boek van haar willen/durven lezen :')

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nadia, die vond ik wel meevallen.. ik vond verstrikt enger.

   Verwijderen