Bangkok Boy


De negentienjarige Bo begrijpt er helemaal niets van als haar vriend Joep ineens een punt achter hun relatie zet. Als haar ergste woede is gezakt, vraagt ze zich af waarom hij haar heeft gedumpt. Aangespoord door haar vriendin Anouk gaat ze hem zoeken. Tot haar verbazing blijkt hij spoorloos verdwenen. Het enige teken van leven is een kaart uit Bangkok, die hij naar zijn adoptieouders heeft gestuurd. Vastberaden dit tot op de bodem uit te zoeken, reizen Bo en Anouk Joep achterna. Ze raken verzeild in een avontuur met verstrekkende gevolgen...
Titel: Bangkok boy
Auteur: Carry Slee
Aantal bladzijde: 255
Speelt zich af in: Nederland en Thailand
Samenvatting:

Joep besluit uit het niets een einde aan zijn relatie met Bo te maken, ze zijn een lange tijd samen geweest. Bo is echt kwaad geworden om wat Joep haar heeft aangedaan. Dan besluit ze hem met haar goede vriendin Anouk op te zoeken. Hij is alleen spoorloos. Dan zien ze Joeps spullen bij Pierre, een goede vriend van Joep staan. Bo denkt dat hij al die tijd homo is geweest en nu dus met Pierre gaat. Eenmaal Pierre gesproken te hebben vertelt hij hun dat hij is weggegaan zonder te zeggen waarheen. De meiden besluiten dan om een vakantie te boeken. Bo besluit om de pleegouders van Joep te bellen om te weten of zij iets meer weten. Ze hebben een kaartje gehad uit Thailand dus de meiden gaan naar Thailand het avontuur aan om Joep te zoeken. Of ze hem ook nog vinden vertel ik niet.

Mijn mening:

Ik vind het leuk boek voor een keertje, als ik hem nog een keer ga lezen zal er zeker een paar jaar tussen zitten. Er wordt best grof taalgebruik gebruikt en er komt seks in voor. Ik raad hem niet aan als je jonger als 15 of 16 bent. Ik vond het wel een fijn boek om te lezen en had hem ook zo uit. 

Bangkok boy heeft een zeer actueel thema, veel jongeren besluiten om naar het buitenland te verhuizen alleen in Bangkok Boy gaat dit ten kosten van Bo. Heel jammer natuurlijk maar er kan weinig aan gedaan worden.


Bangkok boy is heel vlot gelezen en een echte aanrader voor alle ya fans!

Ik geef Bangkok boy 4/5                                                                     

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten