The infinite sea

How do you rid the Earth of seven billion humans? Rid the humans of their humanity.

Surviving the first four waves was nearly impossible. Now Cassie Sullivan finds herself in a new world, a world in which the fundamental trust that binds us together is gone. As the 5th Wave rolls across the landscape, Cassie, Ben, and Ringer are forced to confront the Others’ ultimate goal: the extermination of the human race.

Cassie and her friends haven’t seen the depths to which the Others will sink, nor have the Others seen the heights to which humanity will rise, in the ultimate battle between life and death, hope and despair, love and hate.

Titel: The infinite sea #2 The fifth wave
Auteur: Rick Yancey
Aantal bladzijdes: 300
Speelt zich af in: Aarde
Uitgeverij: Putnam Juvenile 

Samenvatting

Samen met Ben en Ringer gaat Cassie op zoek naar de aliens die de vijfde golf veroorzaakt hebben. Bijna alle mensen op aarde zijn dood. Op zoek naar andere overlevers is bijna onmogelijk maar toch gaan ze het doen. Wie is er nu nog te vertrouwen?

Mijn mening

De vijfde golf was voor mij zo geweldig. Toen eindelijk The infinite sea uit kwam had ik hem niet gelijk gelezen. Maar toen ik eraan begon had ik wel hoge verwachtingen. Gewoon alleen het einde van De vijfde golf was geweldig, wel jammer dat we lang moeten wachten maar okay.

Toen het boek begon, was het niet Cassie's perspectief maar die van Ringer. Ik was verbaasd. Ik had eerlijk gezegd gedacht dat we verder zouden gaan met Cassie en Ben's perspectief. Het is niet dat ik het niet leuk vind maar Cassie vind ik geweldig.

Maar toen na een bladzijde of vijftig sloeg de, heh wat gebeurt er nou? toe. Ik had geen flauw idee waar het boek meer over ging. Mijn aandacht was daardoor ook niet helemaal bij het boek meer. Ik vind dat erg jammer. Ik heb hem wel uitgelezen. Maar wat ik ervan begreep heeft Yancey er net zo'n grote cliffhanger aan gemaakt als bij de vijfde golf.

Of ik het laatste boek ga lezen weet ik nog niet. Hoe veel ik van De vijfde golf hield, The infinite sea kon mij niet te pakken krijgen. De Nederlandse versie verschijnt in april dus als je hem nog wilt lezen in het Nederlands moet je nog heel even geduld hebben!

Ik geef The infinite sea 3.5/5

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten