Shopaholic!

Dat ene leuke truitje dat je zo goed staat, die mooie tas die je toch eigenlijk hard nodig hebt, en die laarzen uit de uitverkoop waar je goed beschouwd een heleboel geld mee uitspaart... Smoezen die iedere ware shopaholic onmiddellijk herkent. Rebecca, een aantrekkelijke jonge journaliste bij het tijdschrift 'Succesvol sparen' (!), is zo'n winkelverslaafde. Haar onzekerheid over haar leven en werk werkt ze met winkelen weg, haar financiele situatie is een puinhoop en de schulden en dreigbrieven van de bank stapelen zich op. Consuminderen lukt niet, en Rebecca bedenkt steeds uitzinnigere manieren om haar schulden te negeren. Ook haar liefdesleven en carriere raken in 't slop, tot ze zich vastbijt in een financiele zaak en het aan de stok krijgt met de aantrekkelijke en succesvolle pr-adviseur Luke Brandon. 

Titel: Shopaholic #1 Shopaholic
Auteur: Sophie Kinsella
Aantal bladzijdes: 271
Speelt zich af in: Londen (UK)
Uitgeverij: The House of Books

Samenvatting

Becky is shop verslaafd, hoe zij ooit als financieel journaliste als werk aan werk is gekomen is zelfs voor haar een groot raadsel. Wanneer ze steeds dieper in de schulden komt, komt de bank ook dichterbij. Er komen steeds meer pogingen om de bank te ontlopen maar toch gaat Becky door met shoppen.

Mijn mening

Ik kocht een tijd geleden de Shopaholic omnibus ik had de film al gezien en was daardoor erg benieuwd naar het boek. 

Ook al is de film over de eerste twee boeken gemaakt ik vind hem niet op het boek lijken. Ik vond de film erg leuk en toen ik het boek las werd ik alleen maar meer enthousiast. Ondanks dat de film heel anders is vind ik het boek leuker.

Ik vraag me af hoe het Becky gelukt is om als shopverslaafde een baan te krijgen bij een financieel blad. Ik heb me echt kapot gelachen hierom. Ook gewoon hoe Becky is maakt me aan het lachen.

Ik ben erg benieuwd naar de rest van de serie. Ik hoop dat ik er snel aan toe kom om ook de rest te gaan lezen. 

Ik geef Shopaholic! 5/5

Koop bij bol.com

CONVERSATION

1 reacties: