Net echt!

Voor hoeveel verkoop jij je ziel? Glitter en glamour op de middelbare school. 

Jesse is een van de zes middelbare scholieren die verkozen zijn om mee te doen aan een nieuwe reality-show. Ze lijkt er niet echt geknipt voor, want ze behoort niet tot het populaire clubje, heeft een saaie bijbaan en draagt niet de nieuwste merkkleding. Jesse had nooit verwacht te worden gekozen, maar je kunt maar liefst veertigduizend dollar winnen en die kan ze goed gebruiken. 

Het enige wat ze hoeft te doen is beste vrienden te worden met mensen met wie ze niets gemeen heeft. Te midden van uiterlijke schijn, gespeelde gevoelens en onderlinge jaloezie kan Jesse steeds minder goed onderscheid maken tussen wat echt is en wat er alleen maar goed uitziet op televisie…
Titel: Net echt!
Auteur: Emma McLaughlin & Nicola Kraus
Aantal bladzijdes: 288
Speelt zich af in: VS
Uitgeverij: The house of books

Samenvatting

Jesse wordt gecast voor een nieuwe reality-show. Wat ze niet weet is dat ze veel moet opgeven. Eenmaal wanneer alles gefilmd is en uitgezonden wordt, wordt ze in een klap beroemd. Ze raakt haar beste vriendin kwijt. Is beroemd zijn dat wel waard vraagt ze zich af.

Mijn mening

Het begin van het boek dacht ik dit is wel leuk, komt geloofwaardig over totdat ze begonnen met filmen van de reality-show. Je ziet hoe nep reality televisie is. Alles wat ze doen komt erg nep over. Ik vind het erg jammer want ik dacht dat het wel een goed boek zou zijn. 

Voor mij is Jesse niet meer dan een doorsnee meisje. Ze heeft een baantje, goede vriendin en een oogje op de leukste jongen van de school. Maar wanneer ze beroemd is wordt ze erg arrogant. De Jesse van het begin is verdwenen en maakt plaats voor de nieuwe arrogante Jesse. Ik had nog wel gehoopt dat ze normaal bleef ondanks ze enorm beroemd werd.

Ik vind het boek een beetje nep geschreven, hoe vaak gebeurt het dat ze van een grote televisie show bij jou op school komen om mensen te casten. Nou zoiets gebeurt eigenlijk nooit. Vooral niet op een school met kinderen die niet al te rijke ouders hebben. 

Ik geef Net echt! 2/5

CONVERSATION

1 reacties: