Het meisje in de trein

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was. 

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat 'Jess' vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien? 
Titel: Het meisje in de trein
Auteur: Paula Hawkins
Aantal bladzijdes: 360
Speelt zich af in: Londen (Engeland)
Uitgeverij: A.W. Bruna

Samenvatting

Rachel gaat elke dag met de trein. En elke ochtend ziet ze dezelfde mensen in hun tuin zitten. Maar als ze iets vreemds ziet blijkt dat een van die mensen vermist is. Moet Rachel zich ermee bemoeien of niet?

Mijn mening

Ik zeg je vast niets is wat het lijkt. Toen ik ongeveer op de helft was dacht ik oh nee gaat dit net zo worden als Gone Girl? Want ja Gone Girl heeft een van de meest geniale plottwist in het boek zitten. En ik zeg je, ik was verrast.

 Ik hou zelf wel van een goede thriller. En oh mijn god, Paula Hawkins stelt je niet teleur. Ik heb niet die spanning vanaf het begin tot het einde gevoeld. Maar je wist er gaat its gebeuren. Alleen wanneer het gaat gebeuren weet je niet. 

Rachel heeft net de scheiding met haar man erop zitten. Ze kan het niet helemaal goed verwerken dus wat doe je als je het zelf niet goed kan? Juist alcohol drinken. Voor Rachel is dat de oplossing.  Wat voor mij niet de meest logische oplossing is. Hierdoor zitten er gaten in haar geheugen. Ze herinnert zich niet alles meer. Voor mij maakt dat het verhaal nog leuker. Ik weet ook niet wat zij wel of niet weet.

Gaat Rachel er nou voor om de mensen te helpen of niet? En moet ze wat aan haar probleem doen? Vragen vragen en nog meer vragen. Welke worden nou beantwoord? Ik zit eigenlijk nog steeds wel met vragen. Maar sommige vragen blijven onbeantwoord.

Ik geef Het meisje in de trein 4/5

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten