Harry Potter and the goblet of fire

Zoals ieder jaar brengt Harry Potter de zomervakantie door bij zijn vreselijke oom en tante, waar de sfeer dit jaar extra gespannen is doordat hun verwende zoontje Dirk op dieet is. Harry kan dan ook niet wachten tot hij terug mag naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, om aan zijn vierde jaar te beginnen.
Maar voor het zover is, wordt hij door de familie Wemel op spectaculaire wijze bij de Duffelingen opgehaald om mee te gaan naar de finale van het WK Zwerkbal.
Harry weet dan nog niet, dat er dat jaar op Zweinstein een nog groter en spannender evenement zal plaatsvinden, waarbij ook leerlingen van buitenlandse toverscholen vertegenwoordigd zullen zijn. Ondanks alle opwinding en magische gebeurtenissen probeert hij zich toch op zijn lessen te concentreren. Ondertussen zijn er allerlei tekenen die erop wijzen dat Voldemort, met behulp van Duistere tovenaars weer aan kracht begint te winnen. De angst dat Hij Die Niet Genoemd Mag Worden opnieuw zal toeslaan wordt steeds groter...


Titel: Harry Potter and the goblet of fire #4 Harry Potter
Auteur: J.K. Rowling
Aantal bladzijdes: 734
Speelt zich af in: Zweinstein
Uitgeverij: De Harmonie

Mijn mening

Het vierde jaar is voor Harry begonnen op Zweinstein. Dit jaar is anders dan de andere jaren. Het tovertoernooi wordt georganiseerd op Zweinstein. Er komen andere tovernaars, onder wie Victor Krum bekend zoeker, om mee toe doen hieraan.

Mijn mening

Samen met The order of the phoenix zijn dit de minst leuke boeken van de serie. Dat vind ik in ieder geval. Ik zeg niet dat ze slecht zijn, maar het zijn niet de boeken die ik het leukste vind om te lezen.

Het is hierom een hele tijd geleden dat ik The goblet of fire gelezen heb. Ik wist niet dat er zo veel gebeurde wat in de film niet gebeurde. Ik stond daar van te kijken. Dat maakte voor mij het lezen wel veel leuker.

Ik ben helemaal fan van Hermelien in dit boek. Vooral rond de tijd dat het bal is. Zij verzwijgt met wie ze gaat. Ik moest zo hard lachen. 

Ik denk dat ik binnenkort toch maar aan Harry Potter and the Order of the Phoenix ga beginnen.

Ik geef Harry Potter and the Goblet of Fire 5/5

CONVERSATION

1 reacties:

  1. 'The Order of the Phoenix' is net één van mijn favorieten uit de reeks samen met 'The Prisoner of Azkaban'. En hoe leuk de films ook zijn, ze laten inderdaad veel weg.

    BeantwoordenVerwijderen