Meisje met de negen pruiken

Ik ben ziek, heb kanker en ga misschien dood. Maandag begint er een nieuw, onzeker leven voor mij. Vanaf maandag lig ik 54 weken aan het infuus. Dat is het enige zekere dat ik nog heb.' In 2005 werd bij de toen 21-jarige Sophie van der Stap een ernstige vorm van kanker geconstateerd. Over de 54 weken waarin ze vocht voor haar leven, schreef ze het ontroerende boek Meisje met negen pruiken, dat een groot succes werd en dat ook in Duitsland een bestseller is.


Titel: Meisje met de negen pruiken
Auteur: Sophie van der Stap
Aantal bladzijdes: 224
Speelt zich af in: Amsterdam
Uitgeverij: Prometheus
Samenvatting

Sophie heeft kanker. Ze weet niet of ze het gaat overleven. Ze vecht in de 54 weken van haar behandeling voor haar leven. Sophie heeft negen pruiken, elke pruik heeft een eigen persoonlijkheid. Zo gedraagt Sophie zich dan. 

Mijn mening

Wat een heftig boek is dit, enkele jaren geleden heb ik in korte een aantal familieleden verloren. Hoe dicht zo'n boek dan bij je kan staan is niet te geloven.

Ik vind het prachtig om te zien hoe ze juist niet alles probeert mooier te maken. Alles is geschreven zoals het is, niets is mooier gemaakt. Ik bewonder dit enorm.

Het maakt niet uit hoe veel of weinig je in contact bent gekomen met kanker, ik denk dat dit boek iedereen aanspreekt. Het is iets wat iedereen kan overkomen, oud of jong maakt niet uit. Ik denk dat iedereen vroeg of laat wel te maken krijgt met kanker.

Ik vind het prachtig hoe elke pruik een eigen persoonlijkheid heeft. Maar vooral ook om te zien hoe Sophie zich dan gedraagt. Dat mensen haar met een andere pruik niet herkennen vind ik best wel grappig. Je verwacht het natuurlijk niet.

Ik geef Meisje met de negen pruiken 4/5

CONVERSATION

2 reacties:

  1. Deze voeg ik toe aan mijn lijstje.! Bedankt voor de tip.!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb hem zaterdag gekocht op mijn kringloop tour, voor vijftig cent. Leuk om te horen dat ie goed is!!

    BeantwoordenVerwijderen