The maze runner

James Dashners bestseller De labyrintrenner speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. Nadat zijn geheugen is gewist, komt Thomas terecht bij een groep jonge mannen. Als hij ontdekt dat ze gevangen zitten in een doolhof, sluit Thomas zich aan bij de Renners. Niet alleen om uit het labyrint te ontsnappen, maar ook om het ijzingwekkende geheim dat schuil gaat achter hun lot te ontrafelen
Titel: The maze runner #1 the maze runner
Auteur: James Dashner
Aantal bladzijdes: 374
Speelt zich af in: The Glade
Uitgeverij: Querido's (NL versie)Samenvatting

Thomas wordt wakker in een lift. In het donker. Hij weet niet waar hij is, wanneer er eindelijk licht is ziet hij een groep mannen. Al snel komt hij erachter dat ze gevangen zitten in een soort van doolhof. Niet wetend wat te doen rent Thomas als iemand vast zit het doolhof in. Dat is slechts het begin van alle rare en aparte dingen. Niet veel later komt er een meisje bij de groep maar zij kent Thomas ergens van. Alleen weet Thomas niet waarvan.

Mijn mening

Ik wist totaal niet wat ik moest verwachten toen ik de achterkant van The Maze Runner las. Ik wist dat hij werd aangeraden als je van The Hunger Games houdt. Maar serieus als je dat leuk vindt dan zou ik The Maze Runner aanraden. Het is een geweldig boek.

Ondanks dat ik niet wist wat ik kon verwachten zat ik vrij snel in het boek. Ik moest in het begin wennen aan termen als The Glade, The Grievers etc. Ik ben erg benieuwd hoe ze dit vertaald hebben. Maar goed ondanks al die rare woorden wordt het verhaal rond bladzijde 50 wel duidelijk. En vanaf dat moment was ik niet meer los te krijgen van dit boek. 

Elke keer als The Maze (Het Doolhof in het Nederlands?) open gaat moeten er mensen in om vast te stellen hoe The Maze loopt en daar een kaart van te maken. Die kaarten zijn weer van belang. Maar in The Maze leven allemaal monsters die The Grievers genoemd worden, wanneer de deuren van The Maze open blijven staan kunnen The Grievers The Glade in. Iedereen woont in The Glade dus dat is een ramp. Hierdoor zit er zo veel spanning in. 

Ik wil meer! Dit was het eerste dat ik zei toen ik hem uit had. Ik zeg tegen iedereen die hem nog wil lezen: DOEN! Maar wel voordat je naar de film gaat!

Ik geef The Maze Runner 5/5

CONVERSATION

2 reacties:

  1. Topboek hé! Jammergenoeg zijn de volgende boeken minder :( Mijn sterretjes voor deze trilogie gingen van 5, naar 3, naar 2 ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wil dit boek heeeeeel graag lezen!

    BeantwoordenVerwijderen