De selectie

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.
America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.
Titel: De Selectie #1 De selectie
Auteur: Kiera Cass
Aantal bladzijdes: 271
Uitgeverij: Van Goor

Samenvatting

America Singer is een vijf wanneer ze uitgekozen wordt voor de selectie. Samen met nog 34 andere meisjes maken zij kans om de vrouw van prins Maxon te worden. America laat haar geliefde Aspen achter om een kans te maken op een beter leven.

Mijn mening

De selectie is een enorme hype geworden. Ik hoor hier zo veel mensen over praten. Bijna alleen maar goede dingen. Maar ik heb dat gevoel niet. Ik heb het boek in het Engels gelezen, dat mag geen verschil uitmaken maar nog heb ik hem niet met een heel erg goed gevoel afgesloten.

Ik vind America vervelend. Ze is constant met haar hoofd bij Aspen, haar liefde terwijl ze moet openstaan voor de liefde van Maxon. Hij valt dus duidelijk voor haar. Daarnaast ontstaat er een liefdesdriehoek. Die heb ik inmiddels wel genoeg gezien. Kan het niet wat origineler?

Het idee van de selectie om een liefde voor de prins te vinden sprak mij van te voren heel erg aan. Dat is eigenlijk het enige afgezien van de mooie kaft wat ik goed vind aan dit boek. Een mooie cover moet eigenlijk niet zo'n lelijk verhaal verbergen.

Of ik de rest van de trilogie ga lezen weet ik nog niet. Ik ben bang, omdat ik niet van dit boek genoten heb, in een leesdip te komen bij het lezen van de rest van de trilogie.

Ik geef De selectie 3/5

CONVERSATION

1 reacties:

  1. Wat jammer dat je 'm niet leuk vond! Ik vond het net best logisch en realistisch dat America haar jeugdliefde thuis niet zomaar kon vergeten gewoon omdat ze zich opeens in het gezelschap van een knappe prins bevond :) In the Elite is er wel wat meer nadruk op de dystopische kant als je dat liever hebt!

    BeantwoordenVerwijderen