60 dagen

Emma verhuist vier jaar na de dood van haar verloofde Gijs terug naar Den Haag, de stad waar ze vandaan komt. Ze wordt meteen weer meegezogen in het bruisende stadsleven... en in de liefde! Gijs' vroegere beste vriend Jesper woont ook in Den Haag. Hij heeft zijn leven op de rit, met een leuke baan en een goede relatie. Maar als hij Emma na al die jaren terugziet, raakt zijn zekerheid aan het wankelen. Eef, Jespers vriendin, moet met lede ogen aanzien hoe Jesper en Emma steeds closer worden. In een laatste wanhoopspoging eist ze dat de twee zestig dagen geen contact met elkaar hebben zodat zij Jesper ervan kan overtuigen dat hij bij háár hoort, niet bij Emma. Kan er ook maar iemand ongeschonden uit deze strijd komen?
Titel: 60 dagen
Auteur: Gillian King
Aantal bladzijdes: 256
Speelt zich af in: Den Haag
Uitgeverij: Zomer & Keuning

Samenvatting

Nadat de verloofde van Emma plotseling komt te overlijden staat ze er alleen voor. Samen met het kindje dat zij later krijgt verhuist ze naar Den Haag. Daar komt ze Jesper tegen, een vriend van Gijs. Maar wanneer Benthe het kindje van Emma heel gek wordt op Gijs staat Emma voor het blok, vindt ze hem wel of niet leuk.

Mijn mening

Dit is geen normale chicklit. Als je dit vergelijkt met de boeken van Lisette Jonkman is dit heel anders. Bijna alles gaat vrij snel voorbij ook doordat dit maar een dun boekje is leest ie zo weg. Het ene moment zit je met een brok in je keel, tranen in je ogen te lezen terwijl het andere moment weer zit te lachen. Dat vind ik zo leuk aan 60 dagen.

's Ochtends begon ik aan 60 dagen niet wetend wat ik kon verwachten. Ik dacht dit is een heel grappig boek, goed voor in de bus maar ik had het fout. De eerste vijftig bladzijdes vond ik heel zielig en de tranen liepen over mijn wangen. Gelukkig droeg ik wel een zonnebril. Eenmaal thuis ging ik verder, ik was verslaafd ik moest en zou weten wat er met Emma zou gebeuren. Ik wou zo graag een goed einde voor haar, ze verdiende het zo. Ik heb heel erg medelijden met haar gehad. Het zou je maar gebeuren je bent zwanger van je verloofde wanneer hij komt te overlijden. 

Ik ben door het boek gevlogen. Wel jammer was dat de titel van het boek pas tegen het einde in het verhaal kwam. Ik dacht tegen bladzijde 150 wat zou die titel betekenen en pas 50 bladzijdes later wist ik het. Dat vind ik wel jammer maar voor de rest heb ik enorm genoten van dit boek. Ik ga zeker meer lezen van Gillian King.

Ik geef 60 dagen 5/5

CONVERSATION

1 reacties:

  1. Wat een leuke recensie! Ik heb het boek direct op mijn to-read lijstje gezet. :)

    BeantwoordenVerwijderen