Film: Maleficent


Van Disney komt "Maleficent" — het nooit eerder vertelde verhaal van Disneys meest beruchte slechterik uit de klassieker "Doornroosje" uit 1959. Maleficent is een prachtige jonge vrouw met een oprecht hart, die een idyllische jeugd heeft in een vreedzaam en bosrijk koninkrijk, tot op een dag een leger binnenvalt en de harmonie van het land in gevaar brengt. Maleficent wordt de vurigste beschermer van het land, maar wanneer ze uiteindelijk meedogenloos wordt verraden begint haar oprechte hart in steen te veranderen. Maleficent is uit op wraak en moet het in een heftige strijd opnemen tegen de opvolger van de binnenvallende koning, met als gevolg dat ze een vloek uitspreekt over zijn pasgeboren dochter Aurora. Maar wanneer het meisje opgroeit, realiseert Maleficent zich dat Aurora de sleutel is tot vrede in het koninkrijk, en misschien ook wel tot haar eigen ware geluk.

Titel: Maleficent
Regisseur:  Robert Stromberg
Duur: 97 minuten
Cast: Angelina Joli, Elle Fanning, Sharlto Copley, Sam Riley en meer

Mijn mening

Maleficent is echt een heerlijke film om naar te kijken. Zowel voor vrouwen als voor mannen. Gisteren was het dan eindelijk zo ver, ik ging erheen. Ik zal maar niet vertellen wat er gebeurde toen tfios trailer draaide. 


Het verhaal van Maleficent is heel anders dan hoe het in Doornroosje wordt verteld. Daar wordt ze als een schurk afgebeeld maar dat is ze eigenlijk helemaal niet. Hoe het verhaal is uitgewerkt is prachtig. Alle effecten die in 3D werden gefilmd. Ik ben fan. Ik zou nog wel een keer willen gaan heel eerlijk. 


Angelina Jolie is prachtig. Het zwarte pak van Maleficent en die hoorns met haar gezicht ziet er gewoon prachtig uit. Ik zou zeggen bekijk haar goed. Elle Fanning zag er ook prachtig uit op haar manier maar niks vergelijken met Angeline Jolie. Ik wil niet te veel spoileren maar goed, samen zagen ze er goed uit.

De drie feeën die mee gaan met Aurora zijn best wel leuk, er zit best veel humor in de film. Raad eens wie de roze fee is. Imelda Staunton. Juist dezelfde actrice die professor Umbridge in Harry Potter speelt. Ik herkende haar meteen. Geweldig dat zij er ook in is verwerkt. 

Ik zal hier de soundtrack van Lana del Rey neer zetten, ik vind het nummer heel goed bij de film passen. De trailer komt eronder te staan.

Ik geef Maleficent 5/5

CONVERSATION

2 reacties:

  1. Oh ik heb er vandaag ook een recensie van online gezet :D http://mijnbreiniseenboekenkast.wordpress.com/2014/05/30/filmrecensie-maleficent/ Echt een mooie film en toch uniek om eens het verhaal van 'the bad guy' verfilm te zien. Ik heb er ook erg van genoten!

    BeantwoordenVerwijderen