Codenaam Verity

Codenaam Verity is een meeslepende youngadult-roman over vriendschap tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een stoere pilote uit Manchester en een Schotse special operations executive krijgen een bijzondere band. Als een cruciale missie fout gaat, springt Verity uit een vliegtuig boven Frankrijk. De Gestapo neemt haar gevangen en ze moet onder dwang haar verhaal opschrijven. Alles waar ze ooit in heeft geloofd, wordt op de proef gesteld…
Titel: Codenaam Verity #1 Codenaam Verity
Auteur: Elizabeth Wein
Aantal bladzijdes: 320
Speelt zich af in: Frankrijk, UK
Uitgeverij: Van Goor

Samenvatting

Verity is gevangen genomen door de Gestapo. Ze vertelt haar verhaal over wat zij in Engeland deed, met wie ze bevriend was en wat hun deden. Maar dat was niet genoeg. De Gestapo wou steeds meer.

Mijn mening

Wat een boek, wat een boek! Ik heb sowieso al een liefde voor boeken die in de Tweede Wereldoorlog afspelen maar wat is dit een verhaal. Wie Verity is en waar zij is wordt heel vaag omschreven maar tegen het einde wordt deze informatie vrijgegeven. 

Codenaam Verity is een heel erg emotioneel verhaal, er is niet echt een verteller van het verhaal, dit maakt het verhaal zo uniek. Er zijn veel brieven en verhalen geschreven door Verity. Wie Verity is wordt pas tegen het einde van het boek bekend gemaakt, dit maakt het ook zo emotioneel. Het verhaal wordt ook door Maddie, een goede vriendin van Verity verteld.

Maddie bestuurt vliegtuigen en is een goede vriendin van Verity. Samen gaan ze naar Frankrijk waar Verity gevangen wordt genomen en Maddie ontsnapt. Toen Verity dit opschreef werd het emotioneel, hoe zij met Maddie bevriend was geraakt. Het raakt mij gewoon.

Ik ben zeer benieuwd naar Rose onder vuur, dit is het tweede boek in de serie. Nog meer actie en emotioneel gedoe.

Ik geef Codenaam Verity 5/5

CONVERSATION

1 reacties: