Top 5 Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries is een hele goede jeugd thriller schrijfster. Ik verzamel al haar boeken, 29 oktober komt haar nieuwste boek uit, Wreed
       
1. Verstrikt. Dit is tot nu toe het meest spannende boek die uit is gekomen.  Twee vriendinnen, een dramatisch ongeluk, niets is wat het lijkt… Wie kan je nog vertrouwen?Als Lara haar ogen opent, is alles zwart. Ze kan zich niet bewegen. Eerst denkt ze dat ze droomt. Maar hoe hard ze haar best ook doet, ze wordt niet wakker. En dan begint ze stemmen in het duister te horen. Sommige stemmen zijn boos, andere verdrietig. Lara is bang voor de stemmen die onophoudelijk hoorbaar zijn. Wat willen ze van haar? En waarom kan ze niet uit het zwart ontsnappen? Dan komt Lara erachter dat ze een dramatisch ongeluk heeft gehad, en slaat de paniek toe. Is ze dood? Moet ze voor altijd in het duister blijven ronddolen? In haar wanhoop beseft ze één ding: het leven van haar beste vriendin Maud is ook in gevaar. Maar hoe kan ze Maud waarschuwen? En is het misschien al te laat? Lara zet alles op alles om met Maud in contact te komen, maar de grenzen tussen waarheid, bedrog en echte vriendschap zijn akelig dun.


2.Vals. Ik vind Vals ook super leuk en spannend alleen het verhaal van verstrikt spreekt me meer aan. Vier vriendinnen logeren in een afgelegen vakantiehuisje, één voor één verdwijnen ze…
Abby, Maud, Pippa en Feline kennen elkaar van school en zijn al jaren vriendinnen. In de kerstvakantie gaan ze naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis is een paar kilometer verderop. De meiden doen er een beetje lacherig over. Maar dan verdwijnt Maud opeens na een ruzie. De overgebleven drie vriendinnen zijn bezorgd, maar denken dat Maud naar het dorp is gelopen. Als Feline ook verdwijnt én ze bloedsporen in de sneeuw vinden, maakt de bezorgdheid plaats voor angst. Pippa en Abby kunnen door het slechte weer geen kant op. De sfeer wordt steeds grimmiger en angstaanjagender. Wie heeft het op de meiden gemunt? Weten de vriendinnen eigenlijk wel alles van elkaar?




3. Uitgespeeld. Ik vind dit boek ook erg spannend, wat bij elk boek zo is wie is de dader. Dat is de grote vraag. Anna verhuist met haar ouders van Nijmegen naar Amsterdam. Op haar nieuwe school raakt ze bevriend met Tessa, Wouter, Charlotte en Tessa's vriend Julian. Anna en Tessa krijgen een steeds hechtere band, tot ergernis van de anderen. Op een dag verdwijnt Tessa echter plotseling en Anna vertrouwt haar nieuwe vrienden niet meer. Maar welke rol speelt Anna zelf? Wie bedriegt nu wie? En wie weet er meer over Tessa's verdwijning? Een bloedstollend verhaal over vriendschap en bedrog, over vertrouwen en leugens, over liefde en jezelf zijn...









4. Waanzin. Ik weet nog wel toen ik hem voor het eerst las ik erg bang was wanneer ik alleen thuis was, nu ruim drie jaar later ben ik daar overheen en heeft het boek een mooi plekje tussen mijn andere boeken gekregen. Kort na elkaar verdwijnen er vier meisjes. Spoorloos. De politie denkt dat ze zijn weggelopen en besteedt weinig aandacht aan de vermissingen. 
De zeventienjarige Claire is met haar vader naar Rotterdam verhuisd. Ze haat de stad en mist haar oude vriendinnen vreselijk. Ze ligt behoorlijk met zichzelf (en de nieuwe vriendin van haar vader) overhoop. Dan opeens is haar leven in gevaar. Een geheimzinnige man heeft het op haar gemunt. Claire raakt al snel verstrikt in een psychologisch kat-en-muisspelletje. Weet ze uit handen van de man te blijven? En is er een verband tussen de vier verdwenen meisjes en het verhaal van Claire? Pas tijdens de bloedstollende ontknoping komt Claire achter alle antwoorden.




5. Klem. Op de een of andere manier vond ik Klem een minder leuk boek dan de bovengenoemde. Op schoolreisje naar Vlieland! Alle ingrediënten voor een leuke trip zijn aanwezig. Maar dan gaat het vreselijk mis: een van de leerlingen wordt gewurgd in de duinen gevonden. De groep is lamgeslagen.

Voor het politieonderzoek mag niemand van het eiland af; steeds meer feiten komen aan het licht. Bijna iedereen lijkt een motief te hebben. En bijna niemand lijkt de waarheid te spreken. Vriendschappen komen onder druk te staan, en langzaam verandert het verblijf in een regelrechte hel.











Kennen jullie Mel Wallis de Vries al? En wat is je lievelingsboek van haar?








CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten