The Carrie Diaries


Carrie Bradshaw, stijlicoon en geliefd personage uit Sex and the City, is terug! Bushnell neemt ons mee naar de late jaren zeventig, waar we in het landelijke Castlebury kennismaken met fashionable tiener Carrie. Ze worstelt net als iedereen met ontluikende liefdes, highschooldrama's, vervelende zusjes en oude vriendschappen, maar Carrie is ook anders dan de rest. Zij droomt niet van toelating tot een vooraanstaande universiteit of een baan in de omgeving, maar van een schrijverscarrière in New York.

Titel: The Carrie Diaries
Auteur: Candace Bushnell
Aantal bladzijde:
Speelt zich af in: Castlebury (VS)
Uitgeverij: Prometheus

Samenvatting:

De jonge Carrie Bradshaw zit in de bloei van haar leven. Het laatste jaar op de middelbare school, dan komt Sebastian Kydd bij haar op school, hij is haar eerste kus en ze komen weer samen. Carrie gaat ook naar Brown om schrijfster te worden, daar ontmoet ze George. Wanneer ze elkaar nog maar net kennen zoent George haar. Maggie een van de vriendinnen van Carrie wilt aan de pil alleen ze durft niet alleen te gaan. Ze besluiten om samen te gaan. Kort daarna zet Maggie de nu ex Walt een punt achter
hun relatie. Maggie is. Maggie krijgt kort daarna een relatie met Peter. Later weten Carrie, The Mouse en Maggie waarom Walt raar deed, hij blijkt homo te zijn. Komt Sebastian erachter dat Carrie ook met George is?

Mijn mening:
Ik vond het echt een super leuk boek! Ik zou zeker het vervolg ook lezen. Het is in makkelijk Engels geschreven, ik had geen woorden hoeven op zoeken die ik niet begreep gelukkig. Ik vind het helemaal leuk omdat ik Sex and the City ook echt super vind, toen ik dit boek zag was ik al meteen verliefd op de kaft. De gebeurtenissen in het boek zijn goed beschreven waardoor je wilt doorlezen, niet dat ja na een paar hoofdstukken afhaakt. Ik zou hem zeker aanraden als je goed Engels kan, hij is ook vertaald naar het Nederlands alleen ik zou voor het origineel in het Engels kiezen.  

Ik geef The Carrie diaries 4/5

De serie:


De serie is compleet anders dan het boek, ik heb de eerste paar afleveringen gezien en het verschil was echt enorm! In het boek door mijn veerbeeltenis leek Sebastian echt stukken mooier als ik hem had voorgesteld. Dat was wel een klein minpuntje vind ik. 

Wat vinden jullie van de serie en van Sebastian Kydd? Laat het weten.

CONVERSATION

4 reacties:

  1. ik vind het echt een super geweldige serie! en Sebastian Kydd vind ik in de serie een hele onverwachtse verschijning.. ik had hem veel knapper voor gesteld dan dat die in de serie is, maar hij heeft wel wat hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb tot nu toe alleen de serie gezien, maar ben erg benieuwd naar het boek. Ik vind Sebastian zeker niet verkeerd. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind beide boeken ook echt super! En de tv-serie volg ik ook al sinds het begin! :D

    BeantwoordenVerwijderen