Marionet


'Ik bied je dit maar eenmaal aan, en mijn aanbod is nog dertig seconden geldig.' `En als ik nee zeg?' `Vijf,' zei hij, en hij begon af te tellen. `Vier, drie, twee...' 

Een schamele III. Meer heeft Kitty niet weten te scoren bij het geschiktheidsexamen. Met een III in haar nek getatoeëerd is ze gedoemd om de rest van haar leven in armoede te slijten - ver van alles wat ze kent, en een eeuwigheid verwijderd van haar grote liefde, Benjy. Totaal onverwacht krijgt Kitty de kans een VII te worden, de hoogste rang die er is! Helaas staat daar wel iets tegenover. Ze moet in de huid kruipen van Lila Hart, die kort daarvoor op raadselachtige wijze is verongelukt. Zo wordt ze de inzet van een levensgevaarlijk spel. Gevangen in een web van leugens en manipulatie komt Kitty voor een moeilijke keuze te staan: kiest ze voor overleven of durft ze haar nieuwe identiteit in te zetten voor de rebellen die bezig zijn met een opstand?Titel: Marionet #1 The blackcoat rebellion
Auteur: Aimée Carter
Aantal bladzijdes: 318
Uitgeverij: Harper Collins

Samenvatting

Kitty Doe heeft een rank III gekregen. Wanneer de minister-president vraagt of zij een VII wilt worden kan zij niks anders dan het aanbod accepteren. Ook al betekent dat, dat ze iedereen achter moet laten. Maar wat wil de minister-president van haar?

Mijn mening

De godinnentest serie, ook van Aimée Carter was een mweh voor mij. Zonder al te grote verwachtingen sprong ik in Marionet. Maar als je denkt dat Marionet op De godinnentest lijkt heb je het helemaal fout. Dit is veel beter, tot nu dan. 

Vanaf het begin wordt je in het verhaal gezogen. Kitty Doe is wees. Ze heeft een rank III omdat ze niet kan lezen. Maar dan krijgt ze een levens veranderend aanbod van de minister-president. Zij moet zijn nichtje, Lila spelen. Lila is tragisch om het leven gekomen maar dat mag de media niet te weten komen.

Veel raadsels over het politieke systeem worden ontrafeld. Waar gaan mensen heen als ze oud worden? Elders. Maar wat houdt dat dan in? Elders wordt als een mooie plek om te sterven afgebeeld, maar niks is minder waar. Een grote mindfuck is de hele politiek daar.

Celia, de moeder van Lila, wilt de minister-president dood hebben. Dat is voor mij denk ik nog wel de grootste mindfuck van het hele boek. Waarom? Gelukkig wordt die vraag beantwoord. Celia is van plan iedereen te gebruiken die haar kan helpen. Dit zorgt voor spannende scenes.

Maar toch vind ik Marionet geen toevoeging voor het dystopian genre. Het is een mix van wat je in andere boeken terug ziet. Ik ben wel verrast door wat Aimée Carter allemaal kan. Dit betekent overigens niet dat ik het niks vond, ik vind het daarin tegen verrassend leuk! 

Ik geef Marionet 4 / 5

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten