Zielen

Wandelaar, de gastziel die Melanies lichaam gekregen heeft, wist al dat het moeilijk was om in een mensenlichaam te wonen: de overweldigende emoties, de levendige herinneringen. Maar één ding had ze niet verwacht: de vorige bewoonster weigert haar geest te laten overnemen.

Melanie vult Wandelaars gedachten met beelden van Jared, de man van wie ze houdt. Wandelaar kan zich niet verzetten tegen de herinneringen van haar lichaam, ze verlangt naar een man die ze nooit heeft ontmoet. Dat is het begin van een romantisch en meeslepend verhaal over twee meisjes in één lichaam, met dezelfde geliefde... 

Titel: Zielen
Auteur: Stephenie Meyer
Aantal bladzijdes: 576
Speelt zich af in: Arizona (VS)
Uitgeverij: Boekerij

Samenvatting

Gastzielen worden in lichamen van mensen geplaatst. Zo kunnen zij het mensen leven ervaren. De ziel van Wandelaar wordt in Melanies lichaam geplaatst, maar Melanie vecht terug tegen de gastziel. Melanie laat Wandelaar beelden zien voor haar geliefde, samen gaan ze op zoek naar hem.

Mijn mening

Boeken die iedereen al gelezen heeft behalve ik. Yes Zielen is een voorbeeld. Omdat ik de film enorm graag wou zien heb ik me toch maar gewaagd aan het boek. Zo erg ben ik ook wel eerst het boek lezen dan de film.

Het is niet dat ik Zielen geweldig vindt. Het is oké. Het is te doen. Maar ik word niet van mijn stoel geblazen door de awesomeness van dit boek. Sorry not sorry. Het komt vooral door het begin.

Het begin van Zielen is zo enorm raar. Daarom ben ik er eerder aan begonnen en heb ik hem nooit afgemaakt, tot deze week dan. Ik wist echt niet wat er stond. Wat er gebeurde. Ik heb de eerste honderd bladzijdes zeker drie keer gelezen voordat ik, dacht, dat ik door had wat er gebeurde. Maar eenmaal je weet hoe het in de wereld er aan toe gaat is het leuk!

Jammer genoeg zat er een liefdesdriehoek in. Wandelaar en Melanie delen een lichaam. Melanie is verliefd op Jared, maar het duurt niet lang voordat Wandelaar ook verliefd wordt op Jared. En dan is er Ian nog. Melanie wordt woedend wanneer ze ontdekt dat Ian en Wandelaar een soort van verliefd zijn. Maar okay hoe kan je niet van deze personages houden?


Nu hopen dat ik de film net zo leuk, of zelfs leuker vind!

Ik geef Zielen 4/5

CONVERSATION

2 reacties:

  1. Oh wat vond ik dit een geweldig boek! Ik vond de film ook heel leuk, maar ik vond het boek véél leuker omdat alles veel uitgebreider was qua liefdesontwikkeling tussen Wanda en Ian. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik moet het boek nog lezen, maar ik vind de film op zich wel leuk.

    BeantwoordenVerwijderen