Het Rosie Project

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden.
Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.


Titel: Het Rosie project #1 Don Tillman
Auteur: Graeme Simsion
Aantal bladzijdes: 330
Speelt zich af in: Melbourne (Australië)
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Samenvatting

Don is autistisch. Hij is slim en is docent op de universiteit alleen er ontbreekt iets in zijn leven. Een vrouw. Op dat moment start het the wife project. Hij laat vrouwen een vragenlijst invullen. Maar juist wanneer hij het niet verwacht ontmoet hij Rosie. Zij is precies het tegenovergestelde van Don. 

Mijn mening

Kennen jullie de serie The Big Bang Theory? Ik ben daar enorm fan van. Sheldon Cooper lijkt heel erg op Don. Dat vind ik dan in ieder geval. Beide zijn niet helemaal 100% in hun hoofd. En beide zijn op zoek naar een vrouw.

Doordat Don alles iets anders ziet komen er lachwekkend situaties. Hij gaat met Rosie op zoek naar haar vader. Hij pakt het niet helemaal aan zoals ik het verwacht. Maar dat maakt het juist leuk. Ik heb zo hard gelachen om dit boek. Ondanks dat Rosie het tegenovergestelde van Don is vind ik ze erg leuk samen. 

Het Rosie Project eindigde best wel plotseling ik zag natuurlijk wel dat er minder bladzijdes waren. Ik had erg veel plezier met het lezen van dit boek. Ik kan natuurlijk niet wachten tot ik het vervolg ga lezen. Die ga ik ook weer in het Engels lezen.

Ik geef Het Rosie Project 5/5

CONVERSATION

1 reacties:

  1. Ik ben echt al een hele tijd aan het twijfelen of dit boek iets voor mij is, maar een hoofdpersoon zoals Sheldon lijkt me wel heel komisch. Misschien geef ik het ooit een kans :)

    BeantwoordenVerwijderen