De wandelhoer

Konstanz, het jaar 1414. De beeldschone Marie Schärer leidt een onbezorgd leven. Tot haar vader haar wil laten trouwen met Ruppertus, de zoon van de Graaf von Keilburg. Maar Marie’s grote liefde is Michel Adler, die vanwege zijn lage sociale status niet aan de verwachtingen van haar vader voldoet. Als Ruppertus merkt dat Marie hem eigenlijk niet wil, zint op wraak. Hij beschuldigt Marie van ontucht en ze wordt gemarteld en verbannen uit de stad. De rondreizende prostituee Hiltrud vindt Marie en verzorgt haar. Maar die hulp is niet gratis. Om te overleven moet Marie daarna haar lichaam verkopen… De Wandelhoer is een oprechte roman die het hart van miljoenen lezers al wist te raken.
Diep ontroerende roman over een krachtige vrouw die strijdt voor haar eer.
Titel: De wandelhoer #1 De wandelhoer
Auteur: Iny Lorentz
Aantal bladzijdes: 504
Speelt zich af in: Konstanz
Uitgeverij: Xander Uitgevers

Samenvatting

Marie wordt op de vooravond van haar huwelijk beschuldigd van niet maagd meer zijn. Het huwelijk wordt afgeblazen en Marie moet de stad verlaten. Ooit zal ze wraak nemen denkt ze maar nu moet ze haar bestaan opbouwen. Samen met nog wat meiden reist ze rond door het land.

Mijn mening

Ik heb hier een tijd over gedaan maar het was het zeker waard. De schrijfstijl van het duo Iny Lorentz is geweldig. Als je iets van Iny Lorentz hebt gelezen weet je wat ik bedoel. 

De ontwikkelingen die Marie door het boek doormaakt is enorm. Ze begint als lief, onschuldig meisje met een rijke vader. Wanneer ze eenmaal uit Konstanz is maakt ze sprongen vooruit, ze leert hoe het is om een hoer te zijn en voor haar geld te moeten werken.

Ik hou eigenlijk wel van een goede historisch roman op zijn tijd, De wandelhoer is hier geen uitzondering op. In totaal zijn er vier boeken in deze serie gemaakt, de eerste twee zijn uit het Duits vertaald naar het Nederlands. Ik ben zeker van plan om boek twee De wraak van de wandelhoer te gaan lezen. Ook ben ik erg benieuwd wanneer de andere boeken vertaald uitkomen. 

Ik geef De wandelhoer 5/5

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten