Boek: De teruggekeerden

Op een zonnige dag in augustus 1966 verdrinkt de achtjarige Jacob, zoon van Lucille en Harold Hargrave. Bijna vijftig jaar later staat hij voor hun deur. Blakend van gezondheid, nog steeds acht jaar oud. 
En Jacob is niet de enige die is teruggekeerd uit de dood. Overal in de wereld duiken Teruggekeerden op, en al gauw zijn het er zo veel dat steeds meer mensen zich bedreigd voelen. Niemand begrijpt waarom het gebeurt, hoe het mogelijk is. Maar één ding is zeker: in de chaos die volgt zal iedereen uiteindelijk een keuze moeten maken. 

Titel: De teruggekeerden
Auteur: Jason Mott
Aantal bladzijde: 384
Speelt zich af in:  Arcadia (Los Angeles) VS

Samenvatting

Wanneer Harold zijn deur open doet staat opeens zijn dode zoon voor de deur. Hij is teruggekeerd. Hij is niet de enige die terugkeert overal ter wereld keren mensen terug. Het haalt overal het nieuws. Wanneer Harold met zijn zoon Jacob een wandeling maakt door het dorp zien ze overal kooien staan. Niet snel daarna zitten zij opgesloten. Ze hebben besloten om alle teruggekeerden op te sluiten. Lucille besluit met nog wat mensen de teruggekeerden vrij te laten.

Mijn mening

Toen ik de achterflap las had ik een spannend boek verwacht. Ik had ook meer willen lezen over de teruggekeerden en niet alleen korte hoofdstukken. Ook werd er veel naar God verwezen wat ik niet fijn lezen vind. De spanning in het boek liet op zich wachten tot ongeveer de laatste 50/60 bladzijde wat ik heel jammer vind.  Het is vervelend om te lezen dat het boek vanuit verschillende mensen wordt geschreven, soms had ik geen idee meer vanuit wie het verhaal werd vertelt. Het verhaal is heel uniek maar had veel beter uitgewerkt kunnen worden naar mijn mening. Ik vind het geen slecht boek, hij is goed te lezen.

Onthou dat je nog tot morgen de tijd heb om mee te doen aan de winactie. Je krijgt geen spijt als je mee doet. 

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten