The Vow

Het leven zoals Kim en Krickitt Carpenter het kenden, viel in duizend stukjes uiteen op 24 november 1993. Twee maanden na hun huwelijk kregen ze een afschuwelijk auto-ongeluk waarbij Krickitt ernstig hoofdletsel opliep en weken in coma kwam te liggen.
Als Krickitt weken later uit haar coma ontwaakt, heeft ze geen idee meer wie haar man is. Voor Kim lijkt het alsof de vrouw met wie hij is getrouwd, is omgekomen bij het ongeval. Hij besluit te vechten voor haar liefde. 

Titel: The Vow
Auteur: Krickitt en Kim Carpenter 
Aantal bladzijde: 183
Speelt zich af in: Arizone, New Mexico (VS)
Uitgeverij: Kok

Samenvatting

Kim en Krickitt zijn getrouwd, wanneer ze samen op weg zijn naar de ouders van Krickitt gebeurt er iets vreselijks een auto ongeluk. Krickitt heeft ernstig hoofdletsel, terwijl Kim er maar met een hersenschudding en wat gebroken lichaamsdelen vanaf komt. Krickitt herinnert zich niks meer van haar tijd met Kim wanneer ze wakker wordt uit haar coma. Samen met een team van specialisten proberen ze haar weer de oude te maken. Helaas komt haar geheugen niet terug en moeten zijn en Kim een nieuw bestaan op bouwen samen.

Mijn mening

Ik heb al zo lang naar dit boek gezocht, en hij is het zeker waard. Wel jammer dat hij zo kort is maar je kan niet alles hebben wat je wilt. Het verhaal grijpt je zo aan aangezien het waargebeurd is. Het verhaal is heel erg aangrijpend en doet me laten realiseren dat het leven kort is en dat je er alles van moet maken. Wanneer ik dit boek las zat ik er echt in, ik voelde medelijden voor Kim die zijn vrouw weer verliefd op hem moest laten worden.

Ik geef The vow 4/5

Verfilming


Ik ken dit boek doordat het verfilmd is. Rachel McAdams en Channing Tatum spelen de hoofdrollen. Natuurlijk is de film niet helemaal hetzelfde maar in grote lijnen wel. De namen zijn ook anders, Page (Rachel McAdams) en Leo (Channing Tatum) zijn de Kim en Krikitt van het boek. Voor de hele cast klik hier

Hebben jullie The Vow gezien of gelezen? En wat vinden jullie er van ik ben zeer benieuwd!

CONVERSATION

1 reacties:

  1. Alleen al bij de film heb ik gehuild als een malle. Misschien toch ook maar eens het boek lezen..

    BeantwoordenVerwijderen