Het bottenseizoen

De negentienjarige Paige Mahoney werkt in de Londense onderwereld bij Seven Dials voor een man genaamd Jaxon Hall. Paige werkt als bode tussen de geheime cellen, waarbij ze heen en weer reist tussen de gedachten van mensen. Ze is een droomloper, een helderziende die al hoogverraad pleegt door te ademen.

Het regent op de dag die haar leven zal veranderen. Ze wordt aangevallen, gekidnapt en getransporteerd naar Oxford, de stad die al tweehonderd jaar gezocht wordt. Daar ontmoet ze Warden, een Rephaite met een donkere honinghuid en grote gele ogen. Hij is het mooiste en meest beangstigende wat ze ooit gezien heeft - en hij gaat haar beschermen.

Titel: Het bottenseizoen #1 Het bottenseizoen
Auteur: Samantha Shannon
Aantal bladzijdes: 446
Speelt zich af in: Oxford (Engeland)
Uitgeverij: Prometheus

Samenvatting

Paige is een droomloper. In een wereld waar helderziende zijn illegaal is loopt ze gevaar. Ze wordt ontvoerd naar Oxford. Oxford is al tweehonderd jaar zoek, blijkbaar wonen er alleen maar helderziende.

Mijn mening

Het bottenseizoen wordt vergeleken met Harry Potter. Ik was geïnteresseerd. Vorig jaar deed ik ook al een poging om hem te lezen, toen kwam niet verder dan bladzijde zeventig. Nu wist ik weer waarom ik er zo veel moeite mee had. 

De eerste honderd bladzijdes zijn een grote blur aan informatie. Met veel jargon. Na het lezen zag ik de begrippenlijst pas, hij zit achterin het boek. Ik ploeterde door het boek heen. Niet wetende wat alles in hield. Tot op het einde, toen viel alles op zijn plaats.

Eenmaal door die eerste honderd bladzijdes word je helemaal de wereld van Paige in gezogen. Dat had ik niet aan zien komen. De spanning is om te snijden. Ik was redelijk gewend aan de jargon. Ja ik begon Het bottenseizoen geweldig te vinden. Ik vind het zelfs jammer dat ik de vorige keer niet verder heb gelezen.

Oxford is dus tweehonderd jaar geleden van de kaart verdwenen. De helderziende zijn daar gaan wonen. Puur omdat het in de andere steden illegaal was voor hun om daar te wonen, in Oxford kunnen ze veilig wonen. Alleen er is geen uitweg behalve om de tien jaar als Het Bottenseizoen begint. Deze wereld klinkt best wel geweldig of niet? Het leuke is dat je nog lang geen afscheid hoeft te nemen. De serie gaat namelijk acht boeken bevatten.

Ik geef Het bottenseizoen 4/5

CONVERSATION

1 reacties:

  1. Ik ben heel erg benieuwd naar dit boek. Een vriendinnetje raadde hem al aan, dus ik wil hem zeker lezen.

    BeantwoordenVerwijderen