Het wisselkind

WE SCHRIJVEN HET JAAR 1453 EN ALLE TEKENS WIJZEN EROP DAT HET EINDE VAN DE WERELD NABIJ IS.

Nadat hij beschuldigd is van ketterij en uit het klooster wordt gestuurd, wordt de knappe en intelligente Luca Vero ingeschakeld door een mysterieuze man om verslag uit te brengen over het einde der tijden in Europa. In opdracht van de Orde der Duisternis krijgt hij instructies om het kwaad in al zijn vormen in kaart te brengen.
Na het overlijden van haar vader krijgt de bloedmooie 17-jarige Isolde tegen haar wil in de leiding over een klooster. Wanneer de zusters tot waanzin worden gedreven door vreemde visioenen en bloedende wonden, beschuldigen ze Isolde van hekserij. Luca wordt erop uitgestuurd om de zaak te onderzoeken, maar wordt zelf over en weer geslingerd tussen zijn gevoelens voor Isolde en zijn verantwoordelijkheid als onderzoeker voor de Orde...

Titel: Wisselkind #1 Orde van de Duisternis
Auteur: Philipa Greggory
Aantal bladzijdes: 272
Speelt zich af in: Rome (Italië)
Uitgeverij: Deltas

Samenvatting

Isolde krijgt de leiding over een klooster na het overlijden van haar vader. Op dat moment wordt Luca uit het klooster gestuurd wegens ketterij. Het duurt niet lang of het gaat niet goed in het klooster en de wegen van Isolde en Luca kruisen.

Mijn mening

Het wisselkind klinkt veel belovend. Na het lezen van de achterflap dacht ik ja hier heb ik zin in. Een spannend historisch boek met wat actie. Maar helaas was dat niet waar. Alles waar ik op gehoopt had zat er niet in. Het wisselkind las voor mij totaal niet vlot. 

Het boek begint met korte hoofdstukken met afwisselende perspectieven. Zowel vanuit Isolde's perspectief is het geschreven als vanuit dat van Luca. Dat vind ik dus wel leuk. Ik hou ervan om te lezen hoe meerdere mensen deze gebeurtenissen beleven. Maar later werden die hoofdstukken langer en was het bijna alleen maar Luca's perspectief waar je uit las.

Het idee waar Het wisselkind op gebaseerd is vind ik wel leuk om te lezen. Ik heb niet veel boeken gelezen die zijn afspelen in de vijftiende eeuw. Maar ik kon me niet goed in de personages inleven. Tel daar het feit bij op dat hij totaal niet vlot las. Dan komt eruit dat ik er niet zo veel aan vind.

Ik geef Het wisselkind 3.5/5

CONVERSATION

1 reacties:

  1. hey! leuke review. Lijkt me niet echt een boek voor mij, maar alsnog leuk om te lezen. Ik heb sinds kort een eigen blog over boeken. Misschien zou je eens een kijkje willen nemen en misschien wat tips geven? http://elisabethlievebooks.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen