Het mes dat niet wijkt

Todd Hewitt is de laatste jongen in Prentissdorp. Het is een uniek dorp, want er klinkt voortdurend Herrie. Alles wat leeft denkt hardop. Todd hoort de geheimen en gedachten van anderen en zij ook van hem. Je kunt niet aan de Herrie ontsnappen. Er is geen privacy en er zijn geen geheimen. Maar dan ontmoet hij een meisje van wie hij geen gedachten hoort. Wie is zij? En hoe kan het dat zij niet is gedood door de Herrie, zoals alle andere vrouwen? Prentissdorp herbergt een geheim dat zo verschrikkelijk is dat Todd noodgedwongen op de vlucht moet slaan. Maar hoe ontsnap je als iedereen je kan horen?
Titel: Het mes dat niet wijkt #1 Chaos triologie
Auteur: Patrick Ness
Aantal bladzijdes: 479
Speelt zich af in: Nieuwe Wereld
Uitgeverij: Moon

Samenvatting

Todd woont in Prentissdorp. Iedereen denkt hardop. Totdat Todd Viola ontmoet. Een meisje die niet hardop denkt. Samen met Viola en zijn hond Manchee slaan ze op de vlucht. Op de vlucht naar een plek waar ze je kunnen genezen van de Herrie.

Mijn mening

Ik heb zo veel goede dingen gehoord over de boeken van Patrick Ness dat ik besloot om te kijken wat ik ervan zou gaan vinden. Ik ben namelijk, dat denk ik, een van de laatste die aan deze serie begint. 

Het mes dat niet wijkt begint al grappig. Manchee, Todds hond, kan praten. Dat dacht ik in ieder geval. Ik vind dat zo leuk. Toen ik erachter kwam dat dat zijn gedachten waren vond ik het nog leuker. Ook omdat je, van zowat elke personage, de gedachten leest maakt dit boek uniek. Ik heb nog nooit een boek gelezen waarin dit voorbij kwam.

Het verhaal wordt leuker wanneer Viola in het verhaal komt. Van haar hoor je haar gedachten niet. Hmm vreemd dacht ik. Er zit vast iets achter. Al snel weet je dat Viola meer weet. Ze neemt Todd en Manchee mee op reis. 

Er zit zo veel humor in, daardoor leest het boek ook makkelijk weg. Ik had hem serieus in twee dagen uit. Normaal doe ik iets langer over een boek van bijna vijfhonderd pagina's. Ik ben helemaal ondersteboven van dit boek. Ik snap nu helemaal waarom er zoveel lovende recensies te vinden zijn.

Ik geef Het mes dat niet wijkt 5/5

CONVERSATION

1 reacties:

  1. Deze heb ik een tijdje terug voor een luttele euro gevonden in de kringloop, met zo'n lovende recensie moet ik er binnenkort natuurlijk ook aan beginnen!

    BeantwoordenVerwijderen