The longest ride

Ira Levinson is eenennegentig, heeft een zwakke gezondheid en woont alleen. Als hij na een auto-ongeluk gewond in een verlaten berm ligt en bijna het bewustzijn verliest, verschijnt plotseling zijn overleden vrouw Ruth naast hem. Ira weet dat ze er niet echt is, maar klampt zich vast aan haar herinnering.

Een paar kilometer daarvandaan ontmoet Sophia bij een ­rodeo de jonge cowboy Luke. Hij lijkt in niets op de verwende jochies die ze van school kent; door hem vangt ze een glimp op van een spannende wereld waarin overleven en ­succes ­allesbepalend zijn. Ze worden verliefd en Sophia begint te ­dromen van een gezamenlijke toekomst, maar Luke draagt een groot geheim met zich mee.

Ira en Ruth. Sophia en Luke. Twee stellen die weinig met ­elkaar gemeen hebben en die worden gescheiden door levensjaren en -ervaring. En toch komen hun levens op een onverwachte manier samen…

Titel: The longest ride
Auteur: Nicholas Sparks
Aantal bladzijdes: 416
Uitgeverij: Boekerij

Samenvatting

Sophia ontmoet de Luke. Luke doet aan stier rijden. Een iets wat gevaarlijke sport. Langs de weg vinden ze Ira, een man die verongelukt. Hij heeft een bijzonder verhaal te vertellen. Kan de relatie tussen Sophia en Luke stand houden?

Mijn mening

Dit is totaal niet mijn favoriete boek van Nicholas Sparks. Ik had van te voren best wel hoge verwachtingen. Maar dat mag ook wel als Nicholas Sparks de auteur is. En toen ik eraan begon voelde ik een teleurstelling.

Ondanks het verschil in perspectief vond ik de schrijfstijl niet fijn. Dit komt waarschijnlijk doordat ik alle andere boeken van hem, die ik gelezen heb, in het Engels las. Dit is het eerste boek van hem dat ik in het Nederlands las. 

Ik had meer diepgang verwacht tussen Sophia en Luke. Het verhaal tussen hun was wel leuk maar niet dat ik van mijn stoel af werd geblazen. Het is gewoon een vermakelijk boek voor tussendoor. Eentje waarbij je niet te veel hoeft na te denken.

Ik ben toch wel heel erg benieuwd naar de film! Ik zal die binnenkort denk ik ook wel zien.

Ik geef The longest ride 4/5

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten