The finisher

Wat zou jij doen als je ontdekte dat alles waar je ooit in geloofde niet waar was? Wat als alles mogelijk was, zelfs het onmogelijke?
Vega Jane woont in een armoedig dorp, omringd door een moeras. Wie het moeras ingaat, kan dat niet navertellen. Maar dan verdwijnt een goede vriend in het moeras. Hij heeft een kaart voor Vega achtergelaten van een andere wereld, een wereld vol onbekende wezens. Een wereld waarin Vega misschien een ander leven wacht, een beter leven dan dat van een Finisher in de Fabriek. Met gevaar voor eigen leven gaat Vega op zoek naar de waarheid - over de wereld waarin ze leeft, haar familie en over zichzelf.


Titel: The finisher #1 Vega Jane
Auteur: David Baldacci
Aantal bladzijdes: 216
Uitgeverij: Leopold

Samenvatting

Vega Jane heeft het niet heel goed. Ze woont in een arm dorp met haar broertje en opa. Ze werkt in een fabriek. Het dorp is omringd met moeras. Wie daar in gaat komt er niet meer uit. Vega wil dit onderzoeken en riskeert daarmee haar leven.

Mijn mening

Ik heb zelf voor The finisher nog nooit iets van David Baldacci gelezen. Ik vond het best wel belovend klinken. Een dystopian ya verhaal geschreven door een thrillerschrijver. Ik had sowieso verwacht dat hij enorm spannend zou zijn. Maar helaas viel dat best wel tegen.

Ik had best wel moeite om mijn aandacht bij het boek te houden. Vega Jane praat in een soort geheimtaal van dieren. Net iets als bij De Labyrintrenner van James Dashner. Voor mij werd het boek een grote opeenstapeling van wartaal. Toen ik dat achter me had gelaten ging het lezen best wel lekker. Ondanks dat er meer vragen in mij opkwamen dan dat die daadwerkelijk beantwoord werden. Dat vind ik wel jammer. Het was enorm onduidelijk en ik zit nu nog met zo veel vragen.

Ik had meer van dit boek verwacht dan dat het daadwerkelijk is. Ik denk zelf niet dat ik het tweede boek in de serie ga lezen. Dat vind ik wel jammer, ik weet gewoon dat het een leuke serie kan worden. Maar niet op deze manier.

Ik geef The finisher 3.5/5

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten