Een huis in Frankrijk

Melanie woont in een prachtig opgeknapt landhuis in Frankrijk. Ze is hierheen gegaan voor de liefde van haar leven, maar die heeft haar verlaten. Nina heeft een leuke baan en een ogenschijnlijk goede relatie. Wat ze verborgen houdt, is dat ze wordt mishandeld en dat ze op de vlucht is. Jessica kan haar baan als manager eigenlijk niet aan en kampt met eenzaamheid - en een alcoholprobleem. Suus heeft het misschien nog het beste op orde. Maar ook dat is schijn, want ze heeft grote financiële problemen... en is zwanger van een derde kindje. 

Wanneer de vier vroegere vriendinnen bij elkaar komen in Melanies huis in Frankrijk, blijkt dat niemand het zo goed voor elkaar heeft als ze graag zou willen. De vrouwen slaan de handen ineen om het tij te keren. 

Titel: Een huis in Frankrijk
Auteur: Eva de Wit
Aantal bladzijdes: 336
Speelt zich af in: Frankrijk en Nederland
Uitgeverij: Zomer & Keuning

Samenvatting

Vier schoolvriendinnen besluiten om weer een keer af te spreken. Ze komen samen in het huis van Melanie in Frankrijk. Omdat ieder nu een eigen leven leidt zijn ze uit elkaar gegroeid. Ze proberen in Frankrijk hun band te versterken.

Mijn mening

Ik ontving een tijdje geleden dit boek van de uitgeverij Zomer & Keuning ik wil ze hiervoor hartelijk bedanken.

Het boek klinkt heel erg veel belovend. Het begint met de vier vriendinnen die ieder zo haar eigen leven heeft. Je ziet meteen dat niemand op elkaar lijkt. Ze zijn allemaal anders. Een voor een worden Suus, Melanie, Jessica en Nina aan je voorgesteld.

Ik irriteerde me in het begin enorm aan Suus. Waarom weet ik niet maar ik vond het echt niet leuk om haar stuk te lezen. Met de andere meiden had ik dat totaal niet. Daardoor werd voor mij het verhaal ook saai.

Tegen bladzijde 200 begon het pas echt leuk te worden. De meiden besluiten om actie te ondernemen en al gauw verdwijnt Suus' perspectief. Het is alsof de goden mij gehoord hebben. Er komt eindelijk wat vaart in het verhaal en het wordt gelijk leuk om te lezen.

Ik geef Een huis in Frankrijk 3.5/5

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten