Blog hop onderwerp obsessies

Elke maakt Joany van Craving Pages een blog hop, met deze week als onderwerp, onderwerp-obsessies.
Ik denk dat ik niet voor mijzelf spreek als een boek een bepaald onderwerp heeft dat ik ze dan meteen ga lezen. Zo kwam Joany op het idee om er een blog hop van te maken. Bij elk onderwerp voeg ik aanraders aan toe!

Waar komen je vijf ultieme onderwerp-obsessies vandaan?

Ik ben echt heel erg obsessed met boeken waarin heksen voorkomen. Ik weet niet waarom maar ik vind het gewoon geweldig. Vooral ook omdat ik nog al Harry Potter verslaafd ben en ik ervan droom om nog naar Hogwarts te gaan dus vandaar.
Aanraders: Harry Potter (J.K. Rowling) Half Zwart (Sally Green) De Ijzerproef (Cassandra Clare en Holly Black)

Over het algemeen ben ik een enorm fan van bovennatuurlijke wezens. Zo ook van vampieren. Het begon allemaal met Twilight en toen kwamen er steeds meer boeken. En natuurlijk ben ik ervan gaan houden.
Aanraders: Vampire Academy (Richelle Mead) Twilight (Stephanie Meyer) Onsterfelijk (Julie Kagawa)

En toen kwam het volgende hoofdstuk in mijn leven, ik begon meer contemporary te gaan lezen. En toen kwamen de nerdy personen bij mij tot leven. Ik zou echt kunnen zeggen dat het een begrip in mijn leven geworden is.
Aanraders: Geek Girl (Holly Smale) Verkikkerd (Lisette Jonkman) Fangirl (Rainbow Rowell)

Boeken waarin het juist gaat over koningen koninginnen vind ik ook prachtig. Als er op de achterflap uit duidelijk wordt gemaakt dat het over een koninkrijk gaat dan lees ik het boek vrij snel. 
Aanraders: Red Queen (Victoria Aveyard) Cinder (Marissa Meyer)  

En als laatste vind ik het uiterst interessant om boeken over depressie te lezen. Toevallig was dit ook mijn eerste boek van dit jaar. Ik vind het een gewaagt onderwerp wat of goed of fout gaat. 
Aanraders: It's kind of a funny story (Ned Vizzini) 13 reasons why (Jay Asher) I was here (Gayle Forman)

Wat is jouw ultieme onderwerp-obsessie?

CONVERSATION

2 reacties:

  1. Ik lees graag over medische onderwerpen. Misschien (al) beroepsmisvorming doordat ik medisch secretaresse ben?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik lees zelf ook erg graag boeken vol magie en bovennatuurlijke wezens. Die zouden meteen bovenaan mijn lijstje staan, de andere onderwerpen moet ik nog eens over nadenken.

    BeantwoordenVerwijderen