De honden

Wanneer Cameron en zijn moeder naar een oude, afgelegen boerderij verhuizen, begint Cameron dingen te zien en te horen die er niet zijn. Het lijkt wel of hij gek wordt. Wat is er met de vorige bewoners gebeurd? Waarom gedraagt de boer die naast hen woont zich zo vreemd? En wat hebben die enge kindertekeningen te betekenen? De honden: een spannende thriller Cameron en zijn moeder zijn al vijf jaar op de vlucht voor Camerons gewelddadige vader. In de kelder van hun nieuwe huis, een afgelegen, verlaten boerderij, vindt Cameron een halfvergane map met angstaanjagende kindertekeningen. De beelden laten hem niet los en hij gaat op onderzoek uit. Alles wijst erop dat de vorige bewoners een gewelddadige dood gestorven zijn; Cameron verdenkt de boer die naast hen woont. Maar terwijl hij het mysterie probeert te ontrafelen, raakt hij steeds meer verstrikt in zijn eigen angsten

Titel: De honden
Auteur: Allan Stratton
Aantal bladzijdes: 300
Speelt zich af in: VS
Uitgeverij: Gottmer

Samenvatting

Cameron is samen met zijn moeder op de vlucht voor zijn psychopathische vader. Aangekomen in een vervloekt huis voelt Cameron zich niet helemaal op zijn gemak. Zijn moeder papt aan met de makelaar en Cameron kan praten met een overleden jongen. Hij probeert Cameron te waarschuwen, maar waarvoor?

Mijn mening

Ik wil Gottmer heel erg bedanken voor het toesturen van De Honden. Het is best wel een tof boek laat ik het maar zo zeggen.

In het begin van het verhaal had ik totaal geen connectie met Cameron, hij kwam bij zieliger over dan dat hij eigenlijk is. Maar wanneer hij op school het verhaal over de honden hoort gaat hij op zoek. Vanaf dat moment dacht ik yes nu wordt het wat, er was nog niet zo veel gebeurd en eindelijk ging het verhaal mij boeien.

Ik zat met kippenvel op de bank toen ik bezig was in dit boek. Ik kon het gewoon niet geloven al die verhalen over de honden en dat Cameron met overleden mensen praat. Een koude rilling gleed over mijn rug. Het was dus echt zo. 

Achteraf ben ik wel blij dat ik niet gestopt ben in dit boek. Na zo'n honderd bladzijdes had het boek mij nog niet helemaal te pakken, ik twijfelde om te stoppen maar heb dit niet gedaan. Ik ben er zo blij om. Het verhaal wordt zo veel beter als je verder in het boek komt. 

Als je van een goede thriller houdt is De Honden zeker wat voor jou! Ik kan niet wachten tot ik meer van Allan Stratton ga lezen!

Ik geef De Honden 4/5

CONVERSATION

1 reacties:

  1. Het boek wordt inderdaad pas naar het einde toe veel beter. Ik ging er eerst mee stoppen, maar heel blij dat ik het toen toch niet heb gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen