De dromendieven

Als je iets kon stelen uit je dromen, wat zou je dan kiezen?

Ronan Lynch heeft geheimen. Zo kan hij bijvoorbeeld zijn dromen tot leven brengen. Ronan is een van de ravenjongens: een groep vrienden van de eliteschool Aglionby. Ze zijn op zoek naar de dode ravenkoning Glendower, van wie ze denken dat hij verstopt zit in de bergen vlak bij hun privéschool. Tijdens hun zoektocht naar de koning, komen Ronans geheimen langzaam maar zeker aan het licht en zetten een reeks van onheilspellende gebeurtenissen in gang…

Titel: De Dromendieven #2 The Raven Cycle
Auteur: Maggie Stiefvater
Aantal bladzijdes: 412
Speelt zich af in: Virginia (US)
Uitgeverij: Moon

Samenvatting

Blue en de ravenjongens gaan door met de zoektocht naar Glendower. Dit gaat niet zonder gevaar. Wanneer Adam Blue wilt zoenen is Blue helemaal van slag. Zij weet dat wanneer ze iemand zoent hij dood neer valt. Dan komt er een geheimzinnige man bij Blue's huis aan. Hij wilt meer te weten komen over haar familie.

Mijn mening

Ik kwam al heel moeilijk door De Ravenjongens heen maar toch wou ik De Dromendieven lezen. Ik was toch wel heel erg benieuwd hoe het verder ging met Blue en de jongens. Maar natuurlijk is voor mij de grootste vraag, wie zoent Blue, nog onbeantwoord gebleven. 

Het begin was wel te doen, ik vloog er niet door heen zoals bij De Wolven van Mercy Falls, ook van Stiefvater, maar het ging op een goed tempo. Maar na zo'n 150 bladzijdes verlies ik de concentratie om mij op het verhaal te richten. Ik kon het niet meer opbrengen om verder te lezen in dit boek. 

Ik vind de stukken over Ronan zeer vervelend om te lezen. Ik had veel meer zin om over Blue te lezen. Die overigens niet zo veel in dit boek voor kwam. Helaas. Of Adam, zijn stukken vind ik bijvoorbeeld wel leuk om te lezen. Maar die van Ronan, die zijn eentonig en langdradig. 

Mede hierdoor heb ik na circa 200 bladzijdes gezegd ik stop er mee. Deze serie is dus helemaal niet voor mij gemaakt. Ik heb het zelfs een tweede kans gegeven, maar ik wil mijzelf niet forceren om iets te lezen wat mij totaal niet interesseert. Dus vandaar.

Ik geef De Dromendieven 2/5

CONVERSATION

1 reacties:

  1. Jammer dat je het boek zo tegen vond vallen, zelf vond ik juist Ronans stukken erg leuk om te lezen, maar als je dat niet vindt kan ik me voorstellen dat het lastig doorkomen is.

    BeantwoordenVerwijderen