De duistere kant van Mara Dyer

Mara Dyer denkt dat haar leven niet vreemder kan worden als ze wakker wordt in een ziekenhuis zonder zich te herinneren hoe ze daar terecht is gekomen. Toch wel. Ze vreest dat het ongeluk, waarbij haar beste vriendin en vriendje zijn omgekomen maar zij mysterieus genoeg ongedeerd is gebleven, niet zomaar een ongeluk was. Ze heeft gelijk. Ze is ervan overtuigd dat, na wat alles wat er gebeurd is, ze niet meer verliefd kan worden. Ze heeft het mis. De zeventienjarige Mara kan zich niets herinneren van het ongeluk waarbij drie van haar vrienden zijn omgekomen? Ze verhuist met haar familie naar Florida, gaat naar een nieuwe school en voelt zich onweerstaanbaar aangetrokken tot de 'bad guy' Noah. Ze hoopt met een schone lei te kunnen beginnen, maar als er meer doden in haar directe omgeving vallen en er vreemde dingen gebeuren, beseft ze dat ze haar geheugen moet terugkrijgen om haar familie en toekomst veilig te stellen.

Titel: De duistere kant van Mara Dyer #1 Mara Dyer
Auteur: Michelle Hodking
Aantal bladzijdes: 456
Speelt zich af in: Miami (VS)
Uitgeverij: Edge

Samenvatting

Mara wordt wakker in het ziekenhuis. Niet wetend wat er gebeurd is waarbij haar vrienden zijn omgekomen. Niet lang daarna verhuist ze naar Miami waar ze Noah ontmoet. Er sterven steeds meer mensen maar waardoor dat komt weet ze niet. 

Mijn mening

Ik heb hem in het Engels gelezen. Hij was heel gemakkelijk om te lezen. Ik vind hem persoonlijk vergelijkbaar met If I Stay er worden weinig moeilijke woorden gebruikt. Ik ben zo door het boek heen gevlogen.

Het boek begint vaag. Mara wordt wakker. Maar wanneer badboy Noah in beeld komt was ik over. Ik ben er nog steeds niet over uit of hij goed voor Mara of toch niet. Noah is niet bepaald een jongen die je in elk boek tegenkomt. Hij is mysterieus en rookt. Hoe vaak kom je dat tegen? Nauwelijks dus.

Eindelijk een boek gevonden zonder liefdesdriehoek. Alleen daardoor raad ik hem al aan. Ik ben ze helemaal zat. De romantiek is niet het verhaal. Het draait vooral om wat Mara wel en niet kan. 

Na het lezen van dit boek ontstaan er zo veel verschillende vragen. Nog steeds is niet alles duidelijk. Er is abrupt een einde aan het boek gekomen. Ik ga snel beginnen aan het tweede boek en hoop zo aan antwoorden te komen.

Ik geef De duistere kant van Mara Dyer 4.5/5

CONVERSATION

1 reacties: