Legend

Legend speelt zich af in het Los Angeles van 2130, dat ondergelopen is na een overstroming.
De 15-jarige June, telg uit de elite van de Republiek, is een wonderkind. Ze is gehoorzaam en loyaal en wordt dan ook klaargestoomd voor een van de belangrijkste functies in de militaire rangorde van haar land. De eveneens 15-jarige Day, geboren in een sloppenwijk, is de meest gezochte crimineel van de Republiek.
Normaal gesproken zouden hun wegen zich nooit kruisen, maar dat gebeurt wel als de broer van June, een belangrijke militair, wordt vermoord en Day de hoofdverdachte is. De overheid opent de jacht op hem. Een ultiem kat-en-muisspel tussen June en Day gaat van start: zij wil haar broers dood wreken, terwijl hij probeert uit handen van de overheid te blijven en intussen ook nog zijn familie wil redden van een mysterieuze epidemie.
Maar dan komt June erachter dat de overheid iets met haar broers dood te maken heeft en er alles aan doet om dat verborgen te houden.
Titel: Legend #1 Legend
Auteur: Marie Lu
Aantal bladzijdes: 318
Speelt zich af in: Los Angeles
Uitgeverij: Gottmer

Samenvatting


June is het slimste kind van de Republiek. Wanneer haar broer plotseling om het leven komt besluit June om op zoek te gaan naar de moordenaar. Wanneer June's baas haar vraagt om Day op te sporen gaat ze undercover de straten van Los Angeles in. Al snel vindt ze Day en hij wordt berecht.


Mijn mening


In het boek staat 'Als je genoten hebt van De Hongerspelen, vind je dit fantastisch.' Dit schept bij mij gelijk al verwachtingen. Erg jammer dat ik er veel minder van genoten heb dan van De Hongerspelen. Het is hetzelfde cliché een vrouwelijke hoofdpersoon mag de regering niet en gaat andere dingen doen. Ze wordt verliefd en dat is het boek alweer uit. Maar hey waar heb ik dat vaker gehoord?

De naam June roept bij mij gemixte gevoelens op. June is een maand (juni) maar ook in een tv-serie heb ik die naam voorbij zien komen. Alleen dit is bij mij niet bepaald goed. De naam Day hoor ik nauwelijks ik heb er niet echt gedachten bij. Maar na het lezen van dit boek ben ik best wel onder de indruk van Day.


Uiteindelijk heb ik alleen maar van de laatste honderd bladzijdes echt genoten. Toen zat ik er pas in. Vooral die eerste honderd bladzijdes waren voor mij moeilijk om erin te komen en interesse in het verhaal te krijgen. Uiteindelijk vind ik hem best wel leuk en ik ben best wel benieuwd naar Wonderkind het tweede boek in deze serie.


Ik geef Legend 3.5/5

CONVERSATION

2 reacties:

  1. Jammer dat je 'm niet zo leuk vond, ik heb er nochtans al veel goeds over gehoord! (maar dat wil natuurlijk niet altijd iets zeggen :p) Zelf moet ik er nog in beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik moet echt heel erg snel beginnen in Legend. Ik weet bijna zeker dat ik 'm wel erg leuk ga vinden, haha.

    BeantwoordenVerwijderen