Schim en Schaduw

Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker.

Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.

Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt.
Titel: Schim en Schaduw #1 De Grisha
Auteur: Leigh Bardugo
Aantal bladzijdes: 352
Speelt zich af in: Ravka
Uitgeverij: Blossom Books

Samenvatting

Alina's vriend raakt zwaar gewond. Geschokt ontwaakt er een kracht in haar die hun leven red. Ze wordt naar de tent van de Grisha gebracht. Ze gaat met hun mee omdat ze haar kracht goed kunnen gebruiken. Ze ontmoet de Duisterling, samen met haar kracht kunnen ze de Schaduwvlakte weg krijgen. Maar is de Duisterling wel te vertrouwen?

Mijn mening

Weer zo'n geweldig boek van Blossom Books. Elk boek bevat een stoere meid, een verhaallijn met veel plottwist en minimaal een leuke jongen. Check, check en check dat zit er allemaal in. Een super verhaal weer om maar zo te zeggen. En natuurlijk heeft het een best wel heel erg open einde en wil ik doorlezen maar is boek twee nog niet verschenen. Weet je hoe vervelend dat is? Ik zeg hup hup vertalen die handel ik wil het volgende deel snel! Een citaat van Veronica Roth zegt dit ook op de voorkant van het boek.

De Grisha is een hele aparte serie tot nu toe. Best wel duister maar de krachten van de Grisha die erin zitten verwerkt wow even ik ben een fan! Het is zo onvoorspelbaar wat het zo leuk maakt om verder te lezen. Totdat je erachter komt dat het boek uit is.

Alina is een meid met pit en hoe zij met de Duisterling omgaat is fantastisch om te lezen. Okay ik geef toe ik dacht even dat die twee een romantische relatie gingen krijgen. Zo mooi zijn de plottwisten in dit boek.

Hoe Bardugo deze wereld met een Schaduwvlakte in het midden van het land heeft gecreëerd is prachtig. Ik had redelijk hoge verwachtingen maar wow dit had ik zo niet zien aankomen. Ik dacht al dat ik dit boek best wel geweldig zou gaan vinden. Maar nu ben ik verslaafd. Ik wil meer!

Ik geef Schim en Schaduw 5/5

CONVERSATION

1 reacties:

  1. Ik hoor zoveel over dit boek, hij lijkt me echt geweldig om te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen