De studie

Falen is geen optie…

Cia Vale heeft de spannende en uitputtende testen van het Verenigde Gemenebest overleefd en is nu samen met haar jeugdliefde Tomas, een van de twintig uitverkorenen die mag studeren aan de universiteit. Hoewel haar klasgenoten leven in een gelukzalige roes omdat hun herinneringen aan de gruwelen van de Test zijn gewist, knaagt aan Cia een onzekerheid over de toekomst. Wat is er waar van het verhaal dat ze zichzelf hoorde vertellen op de Transit Communicator?

Achterdochtig probeert Cia meer informatie te verzamelen over de universiteit, het Test-comité en haar medeleerlingen. Ondertussen moet ze er natuurlijk ook voor zorgen dat ze niet opvalt in de groep. Wanneer ze tot de ontdekking komt dat de afluister- en spionagepraktijken niet gestopt zijn na haar toetreden tot de universiteit en dat de selectie voor de verschillende studierichtingen veel weg heeft van de Test is ze vastberaden de waarheid te ontdekken. Zelfs als ze daarmee haar vrienden én familie mogelijk in gevaar brengt. Langzaam vervagen haar eigen grenzen op zoek naar de waarheid, want falen is geen optie…
Titel: De studie #2 de test
Auteur: Joelle Charbonneau
Aantal bladzijdes: 380
Speelt zich af in: Tosu City
Uitgeverij: Karakter 

Samenvatting

Nadat Cia de test heeft gehaald wordt ze toegelaten op de universiteit maar dat gaat niet zoals verwacht. Ze moet gelijk alweer een nieuwe test maken om te bepalen welke richting ze gaat doen. Ze haalt die test en gaat naar haar fac. Hier doet ze mee aan een inwijding en dan begint de echte tijd op de universiteit.

Mijn mening

Eindelijk had ik de studie in mijn handen. Lang leven de bibliotheek! Ik dacht afgelopen zondag even kijken hoe ver ik in een middag in dit boek kan komen. En je gelooft het nooit maar hij is uit in een middag. Ik kon het gewoon niet geloven is ie nu alweer uit? Hé een uur geleden was ik nog maar honderd pagina's terug hoe kan ie nu alweer uit zijn? Is een van mijn gedachten geweest die middag. Maar ja hoor hij is echt uit, ik heb echt zo snel gelezen. Ik ben enorm benieuwd naar het laatste boek in de trilogie, deze komt op 17 juni in het Engels uit.


Ik had van te voren verwacht oh Tomas en Cia klef klef samen maar nee hoor, gelukkig was dit niet het geval. Maar toch stiekem wou ik dat die twee meer samen waren, ik vond ze in de test echt geweldig. Maar goed tegen het einde van het boek toen die twee wat meer samen waren, vond ik ze echt geweldig. En toen was het boek uit. 

De spanning zat er bijna meteen al in. Cia moet meteen een test maken die beslist over haar toekomst. En toen begon de inwijding en boem ze werden gedropt. Zou ze het overleven en kan ze haar team genoten vertrouwen zijn de belangrijkste vragen die in mijn hoofd om gingen. 

Ik geef de studie 5/5 

CONVERSATION

1 reacties:

  1. Ik vond het boek ook echt geweldig! (p.s let beetje op je spoilers haha !)

    BeantwoordenVerwijderen