Betoverd

Verboden liefde smaakt het zoetst

Lena Duchannes is geen gewoon tienermeisje, zoals er zovelen rondlopen in het kleine zuidelijke stadje Gatlin. Ze probeert wanhopig haar macht te verbergen, en ze heeft te maken met een vloek die haar familie al generaties lang achtervolgd. Maar zelfs binnen de verwilderde tuinen, troebele moerassen, en overwoekerde begraafplaatsen van het vergeten zuiden kan een geheim niet eeuwig verborgen blijven.
Ethan Wate, die het juiste moment afwacht om te ontsnappen uit Gatlin wordt geplaagd door dromen over een mooi meisje dat hij nog nooit heeft ontmoet. Wanneer Lena naar de oudste en meest beruchte plantage van de stad verhuist, voelt Ethan zich op onverklaarbare wijze tot haar aangetrokken. Hij is vastbesloten om te ontdekken waarom zij met elkaar verbonden zijn. In een stad zonder verrassingen zou één geheim alles kunnen veranderen.
Titel: Betoverd #1 Caster Chronicles
Auteur: Kami Garcia, Margaret Stohl
Aantal bladzijdes: 528
Speelt zich af in: Gatlin (VS)
Uitgeverij: The house of books

Samenvatting

Wanneer Lena in Gatlin bij haar oom Macon komt wonen verandert er veel voor Ethan. Hij voelt zich verbonden met Lena. Maar Lena heeft een groot geheim. Ethan en Lena krijgen dezelfde dromen die elk moment kunnen opdoen.

Mijn mening

Het duurde zo lang voordat ik hem uit had. Voor mijn gevoel is het niet iets voor mij om de hele dag te lezen. Ik kan niet zeggen dat ik hem niet leuk vond maar ik moest hem in kleine stukken lezen. Natuurlijk lees ik graag aan een stuk door maar als dat niet kan geeft dat niks.

Ik vind Lena echt een leuk meisje. In het begin kwam ze best wel lief en onschuldig over, naar mate je verder in het boek kwam werd ze duisterder. Ik werd toen erg enthousiast, eindelijk gebeurde er iets boeiends. 

De eerste 100/150 bladzijdes dacht ik gaat er nog wat gebeuren, ik ging toen de trailer kijken die ik eigenlijk best wel gaaf vindt. Ik werd er niet heel veel wijzer van. Ik zal de trailer wel hieronder neer zetten. Het is alsof de meest geweldige momenten van het boek in de trailer worden gezet. De film heb ik overigens nog niet gezien maar ik ben het wel van plan.

Omdat het boek met best wel een cliffhanger eindigt ben ik wel benieuwd naar de rest van de boeken. Ik ben al gespoilerd maar daarom wil ik hem juist lezen.

Ik geef Betoverd 3/5CONVERSATION

1 reacties:

  1. Ik vond zelf Betoverd nog wel vrij vlot lezen, met deel 2 en 3 had ik een stuk meer moeite... deel 4 kwam weer een beetje in de buurt van deel 1, maar ik zou het dus zeker niet aanraden. Al ben ik dan wel weer benieuwd naar de boeken die ze aan het schrijven zijn over Ridley en Link... wat denk jij over die spin off serie?

    BeantwoordenVerwijderen